Η FIFA απειλεί την Αργεντινή για τα… Φώκλαντ!

Η FIFA κάλεσε σε απολογία την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αργεντινής, διότι στο τελευταίο φιλικό της Εθνικής ομάδας, οι ποδοσφαιριστές ανάρτησαν πανό, στο οποίο αναγραφόταν το μήνυμα: «Τα νησιά Φώκλαντ ανήκουν στην Αργεντινή»!

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου απειλεί με τιμωρία τους Αργεντινούς, διότι… τόλμησαν να περάσουν πολιτικό μήνυμα. Όπως ενημερωθήκαμε, υπάρχουν ειδικά άρθρα στους κανονισμούς (60 και 52), βάσει των οποίων απαγορεύεται η συγκεκριμένη δράση. Ήδη ξεκίνησε έρευνα από το αρμόδιο τμήμα και η Ομοσπονδία της Αργεντινής θα δώσει εξηγήσεις.

Ωστόσο, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων, πολύ δε περισσότερα μεταξύ κρατών, όπως είναι η Αγγλία και η Αργεντινή. Πρόκειται για ένα άθλημα ψυχαγωγίας. Παρόλα αυτά, η FIFA δεν έδειξε ανάλογη ευαισθησία σε περιπτώσεις που εμπλέκονται πολιτικά παιχνίδια στις τάξεις, όπως λόγου χάρη αυτή καθ’ αυτή η διαδικασία ανάθεσης των διοργανώσεων των Μουντιάλ.

Οι επιτελείς της FIFA όχι απλά έχουν πολιτικοποιήσει τη συγκεκριμένα διαδικασία, αλλά συναλλάσσονται, συνομιλούν και καθορίζουν πολιτικές, βρισκόμενοι σε άμεση επαφή με Πρωθυπουργούς, διπλωμάτες και Κυβερνήσεις. Το να εξαντλήσει την αυστηρότητά της στην Αργεντινή, αντλώντας υποκρισία από το τυπικό δύο άρθρων που προβλέπονται στους κανονισμούς, μόνο τη θυμηδία μπορεί να προκαλέσει. Πολύ δε περισσότερο, όταν η Παγκόσμια Ομοσπονδία ελέγχεται για τις συναλλαγές της με το Κατάρ και τη Ρωσία, για την ανάθεση των Μουντιάλ του 2022 και 2018 αντίστοιχα. Η γυναίκα του Βασιλιά δεν πρέπει μόνο να φαίνεται καθαρή, αλλά πρέπει να είναι και καθαρή, ώστε να έχει δικαίωμα να ομιλεί και να αποφασίζει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα