Η H&M απολογείται για την επίμαχη φωτογραφία με το παιδάκι

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σουηδικός κολοσσός H&M, ζητώντας συγνώμη για την φωτογραφία με ένα μαύρο παιδάκι όπου φορούσε μπλούζα  που έγραφε, «coolest monkey in the jungle» ή αλλιώς «η πιο κουλ μαϊμού στη ζούγκλα».

Τα σχόλια από την πρώτη στιγμή ήταν αρνητικά, και οι αντιδράσεις σφοδρές με αποτέλεσμα να αφαιρέσει την φωτογραφία αλλά και το συγκεκριμένο ρούχο από τα καταστήματα της παγκοσμίως. Επίσης, αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι στο λευκό παιδάκι φόρεσαν μία μπλούζα , που γράφει «survival expert» δηλαδή «ειδικός στην επιβίωση».

Σε δήλωση της στην Washington Post, αναφέρει «Καταλαβαίνουμε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν αναστατωθεί από αυτή την εικόνα. Εμείς, που εργαζόμαστε στα H&M, δε μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε. Λυπούμαστε βαθύτατα που τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία και επίσης μετανιώνουμε και για τη στάμπα καθ’ εαυτή. Συνεπώς, όχι μόνο αφαιρέσαμε την εικόνα, αλλά επίσης και το συγκεκριμένο σχέδιο από τα ράφια μας παγκοσμίως.

Είναι προφανές ότι οι διαδικασίες δεν ακολουθήθηκαν σωστά. Αυτό είναι αναμφίβολο. Θα ερευνήσουμε διεξοδικά γιατί συνέβη αυτό και θα προλαμβάνουμε τέτοια περιστατικά στο μέλλον».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα