Η «Marca» στο πλευρό του Ντάνι Άλβες

Απίστευτη απήχηση είχε η ενέργεια του Ντάνι Άλβες να «περιφρονήσει» την ρατσιστική ενέργεια οπαδού της Βιγιαρεάλ, τρώγοντας την μπανάνα που του πέταξε κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης αναμέτρησης κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Έχουν περάσει παρά μόνο μερικά εικοσιτετράωρα και μια ολόκληρη αυθόρμητη καμπάνια έχει ξεσπάσει σε παγκόσμιο επίπεδο, με διασημότητες και όχι μόνο να φωτογραφίζονται σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram κλπ.) τρώγοντας μια μπανάνα, θέλοντας να δηλώσουν τη στήριξή τους τόσο στον τρόπο αντίδρασης του Βραζιλιάνου άσου, όσο και να εκφραστούν γενικότερα κατά του ρατσισμού.

Σε αυτή την καμπάνια μάλιστα λαμβάνουν μέρος ακόμα και οι μεγάλοι αντίπαλοι εντός αγωνιστικών γραμμών της Μπαρτσελόνα, που επέλεξαν το δύσκολο δρόμο και δεν σφυρίζουν αδιάφορα στα πραγματικά προβλήματα του αθλητισμού.

Πέρα από γνωστούς αθλητές όπως ο Λουίς Σουάρες, Σέρχιο Αγκουέρο, Κουτίνιο, Χουλκ, Φρεντ, Λούκας, Ντεμπελέ, Αντεμπαγιόρ, την έμπρακτη στήριξή της δήλωσε στο σημερινό της πρωτοσέλιδο, η πλέον δημοφιλής εφημερίδα της Μαδρίτης, «Marca».

Συγκεκριμένα, στο λογότυπο του εντύπου, το «Α» στην επωνυμία «MARCA» είναι σχεδιασμένο με τρεις μπανάνες, στέλνοντας σαφές μήνυμα. Την ίδια ώρα στην Ελλάδα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επιχειρεί να παίξει με τη νοημοσύνη όλου του κόσμου, λέγοντας στην απολογία της για παρόμοιο περιστατικό της Τούμπας με πρωταγωνιστή τον Λεάντρο Σαλίνο ότι ίσως ήταν το γεύμα ενός οπαδού που δεν του άρεσε το φρούτο.

Υ.Γ.: Ο οπαδός της Βιγιαρεάλ που πέταξε την μπανάνα συνελήφθη. Στην Ελλάδα ακόμα ψάχνουμε ποιος πέταξε το ποτήρι στον Γιάννη Αναστασίου και οι ΠΑΕ συγκαλύπτουν ρατσιστικά κρούσματα.

marca

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα