Η Sport Five (μέσω Εστερχάζι) για το γήπεδο

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσεται το θέμα της ανέγερσης του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, αφού όπως αποκαλύφθηκε η εταιρεία με την οποία ήρθε σε επαφές πριν λίγες ημέρες ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν η Sport Five.

Η Sport Five είναι εταιρεία που διαχειρίζεται τηλεοπτικά δικαιώματα (αποτελεί άλλωστε σύμπραξη του γαλλικού Canal + και του γερμανικού RTL), διαφημίσεις σε γήπεδα, χορηγίες στη φανέλα, πακέτα φιλοξενίας, δικαιώματα ποδοσφαιριστών, ακόμα και ανακατασκευές σταδίων.

Έχει ως έδρα το Αμβούργο και έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για την ονοματοδοσία των γηπέδων της Ντόρτμουντ, της Φρανκφούρτης και του Αμβούργου. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο θέλει να επενδύσει μέσω του πρότζεκτ του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και γι’ αυτόν τον λόγο ο «Τίγρης» είχε επαφές με τον αντιπρόσωπό της στην Ουγγαρία, Μάρτον Εστερχάζι.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ένωσης μίλησε στην «Ώρα» για το συγκεκριμένο ζήτημα:

-Ποια ακριβώς είναι αυτή η εταιρεία και για τι ακριβώς ενδιαφέρεται σε σχέση με το πρότζεκτ του γηπέδου της ΑΕΚ;

«Είναι η εταιρεία αθλητικού μάρκετινγκ Sport Five που ανήκει στον όμιλο Lagardere. Εγώ είμαι αντιπρόσωπος της εταιρείας στην Ουγγαρία. Μας ενδιαφέρει κάθε μεγάλο πρότζεκτ και θέλαμε να δούμε από κοντά, τι ετοιμάζει η ΑΕΚ».

-Για να κάνετε τι ακριβώς όμως; Πάνω σε ποιον τομέα να δραστηριοποιείτε;

«Για να αναλάβουμε την εμπορική προώθηση του πρότζεκτ του γηπέδου που θέλει να φτιάξει η ΑΕΚ. Μας ενδιαφέρον, η εμπορική ονομασία, οι χορηγίες, η διαφήμιση στο γήπεδο και άλλα».

-Όταν λέτε διαφήμιση στο γήπεδο;

«Κάποιες εταιρείες που θέλουν να διοργανώσουν διάφορα events στο γήπεδο ή σε κάποιες θύρες του γηπέδου».

-Πώς είδατε το πρότζεκτ της «Αγια-Σοφιάς»;

«Σπουδαίο πρότζεκτ! Τρομερό γήπεδο, μακάρι να είναι έτοιμος σε δύο χρόνια, όπως μας είπε ότι θέλει ο κύριος Μελισσανίδης. Η αλήθεια είναι ότι πάθαμε πλάκα με αυτά που είδαμε».

-Τι ακριβώς σας έδειξε;

«Μας έδειξε το γήπεδο στο DVD και κάποια άλλα σχέδια».

Πάντως η απάντηση της Sport Five ανμένεται σε περίπου ένα μήνα και δεν θα αφορά αποκλειστικά στην ονομασία του γηπέδου (ζήτημα το οποίο χειρίζεται ο Δημήτρης Μελισσανίδης προσωπικά), αλλά και στην εκμετάλλευση κι άλλων χώρων του έργου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα