Η UEFA απέκλεισε τη Γαλατασαράι!

Τι σημαίνει Financial Fair Play; Για όσους δεν γνωρίζουν, είναι η υποχρέωση που έχουν οι ομάδες που ανήκουν στην UEFA να εναρμονίζουν τα έσοδά τους με τα έξοδά τους. Απαγορεύεται, δηλαδή, ένας πλούσιος παράγοντας ή ιδιοκτήτης ομάδας να παρέχει χρήματα στην εταιρία που δεν δικαιολογούνται ως ένα ποσοστό (κοντά στο 80%) από τα νόμιμα έσοδα (εισιτήρια, τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγίες, πωλήσεις παικτών κ.τ.λ.).
Η διοίκηση της Γαλατασαράι, λοιπόν, το παράκανε! Όχι μόνο παραβίασε τα επιτρεπτά όρια, αλλά το έκανε σε υπερθετικό βαθμό, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με αποκλεισμό δύο ετών από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Άλλοι σύλλογοι είχαν τιμωρηθεί με απαγόρευση μετεγγραφών, αλλά η Γαλατά υπέστη την εσχάτη των ποινών.
Οι κανόνες της UEFA είναι πλέον εξαιρετικά αυστηροί και αυτή η τιμωρία είναι οδηγός για τις υπόλοιπες ομάδες που πολλές φορές ακροβατούν στις μετεγγραφικές περιόδους, θεωρόντας ότι στη συνέχεια θα έρθουν με κάποιο τρόπο τα έσοδα, αυτά δεν έρχονται και υποχρεώνονται να κάνουν παράτυπες αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα