Θέλει… εκδρομή στη Θράκη ο Νταβούτογλου

Την επιθυμία του να επισκεφθεί ως… ιδιώτης την περιοχή της Θράκης, συνοδευόμενος όμως από ολόκληρη την 10μελή κυβερνητική αντιπροσωπεία της χώρας του που θα έρθει στην Αθήνα επ’ αφορμή της σύγκλισης του Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας φέρεται να κοινοποίησε στην Αθήνα ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, σύμφωνα τουλάχιστον με πληροφορίες που είδαν το φώς της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά του το vima.gr, το τουρκικό αίτημα έφθασε στην ελληνική κυβέρνηση με ρηματική διακοίνωση το βράδυ της Δευτέρας, με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να τηρεί προς το παρόν «σιγήν ιχθύος».

Ο λόγος είναι προφανής: η Ελλάδα θέλει να αντιμετωπίσει το θέμα με τον πιο «αδιάφορο» τρόπο, ώστε να μην δώσει λαβή για οποιαδήποτε είδους επικοινωνιακή εκμετάλλευση από την τουρκική εξωτερική πολιτική, ειδικότερα όταν δεν θα είναι και η πρώτη φορά που κάποιος υψηλόβαθμος αξιωματούχος της γειτονικής χώρας επισκέπτεται τη Θράκη.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, δεν είναι όλα αγγελικά πλασμένα ούτε υπάρχουν οι αγαθότερες των προθέσεων από πλευράς Τούρκων. Όλοι, άλλωστε, «οσφραίνονται» ότι οι εν λόγω επισκέψεις βαφτίζονται «ιδιωτικές» υποκρύπτοντας σαφέστατα ένα πολιτικό υπόβαθρο απαιτήσεων και διεκδικήσεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα