Θέλει Μαρουάν Σαμάκ η ΑΕΚ!

Τον 32χρονο Μαροκινό Μαρουάν Σαμάκ έχει προκρίνει τις τελευταίες ώρες η ΑΕΚ για τη θέση του σέντερ φορ. Ο έμπειρος επιθετικός έπαιρνε πολλά λεφτά στην Αγγλία και στην Κρίσταλ Πάλας, αλλά ξέρει πως αυτά δεν πρόκειται να τα ξαναβρεί στην καριέρα του.

Ο Σαμάκ μπορεί να κουβαλά εμπειρίες από το γαλλικό και το αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά δε θα λέγαμε πως είναι μπόμπερ, αφού σκοράρει αραιά και που και γενικώς τα τελευταία χρόνια δεν αποτελεί ιδιαίτερη απειλή για τα αντίπαλα δίχτυα. Μπορεί να κάνει και άλλες δουλειές στο γήπεδο, αλλά ο Τιμούρ Κετσπάγια έχει δηλώσει πως θέλει κάποιον που να σκοράρει!

Πέρσι δεν βρισκόταν στα πλάνα του προπονητή του και γι’ αυτό πέρασε ως αλλαγή σε δέκα ματς και αγωνίστηκε συνολικά σε 250 λεπτά όπου απέτυχε να σκοράρει. Προερχόταν από τραυματισμό στο μηρό πάντως.

Την προηγούμενη ακριβώς χρονιά στην Κρίσταλ Πάλας πάλι είχε ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς και μέτρησε τέσσερα γκολ και μία ασίστ σε 20 ματς, ενώ πιο αξιόλογη ήταν η πρώτη του σεζόν στην Πάλας όπου είχε έξι γκολ και τρεις ασίστ σε 34 συμμετοχές με την ομάδα του.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την εξαιρετική του παρουσία στην Άρσεναλ τη σεζόν 2010-11 με ένδεκα γκολ και οκτώ ασίστ σε 44 ματς, και την προηγούμενή του χρονιά στην Μπορντό με 16 γκολ και τέσσερις ασίστ σε 52 συμμετοχές, αλλά από τότε έχει σιγήσει και αυτό πρέπει να προβληματίζει τους «κιτρινόμαυρους». Αν ο Σαμάκ αποδείξει πως έχει ακόμη δύο ή τρία ποιοτικά χρόνια και πως η καθύζησή του την τελευταία διετία οφείλεται στους τραυματισμούς, τότε ίσως προσφέρει, αφού είναι σαφέστατα ποιοτικός. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί πως το Νοέμβρη του 2010, όταν άρχισε η κατακόρυφη πτώση του, δεν είχε κάποιο τραυματισμό που να δικαιολογούσε αυτή την πορεία…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα