Θέλει να βγει Champions League για να κρατήσει τον Αραούχο

 

 

Το αιώνιο ερώτημα «Καλύτερα πρώτος στο χωριό ή τελευταίος στην πόλη;» δεν έχει απαντηθεί ακόμη από τους σοφούς του πλανήτη, οπότε κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν μετά το τέλος της σεζόν ο Σέρτζιο Αραούχο θα επιλέξει να μείνει στην ΑΕΚ και στην ελληνική Super League ή αν θα θελήσει να επιστρέψει στην μικρή και άσημη Λας Πάλμας, που αγωνίζεται όμως στην «αστεράτη» Primera Division.

Αυτό που έχει να κάνει η ΑΕΚ για να καταφέρει να κερδίσει έδαφος σε αυτή τη «μονομαχία αποφάσεων» που θα διαδραματιστεί στο μυαλό του Αραούχο, του ατζέντη του, αλλά και των υπευθύνων της Λας Πάλμας το ερχόμενο καλοκαίρι είναι να στρώσει με ροδοπέταλα την πορεία του 25χρονου Αργεντινού στο χωριό που λέγεται Ελλάδα. Να μετατρέψει την ερχόμενη σεζόν σε κάτι πολύ δυνατό για τον παίκτη και να τον κάνει να προτιμήσει την ΑΕΚ. Το μαγαζί από το οποίο πρέπει να αγοράσει η ελληνική ομάδα αυτά τα… ροδοπέταλα είναι τα προκριματικά του Champions League.

Το σκηνικό αυτή τη στιγμή έχει ως εξής: Η Λας Πάλμας έχει φιξάρει μία τιμή ενοικίου για τη σεζόν 2017-2018 στα 800 χιλιάρικα, αλλά δεν έχει συμφωνήσει στη ντε φάκτο παραχώρηση του ποδοσφαιριστή. Η τιμή είναι «κλεισμένη», αλλά ο δανεισμός όχι. Μετά το τέλος της σεζόν οι δύο ομάδες έχουν συμφωνήσει να καθίσουν σε ένα τραπέζι για να συζητήσουν αν θα επεκτείνουν τον δανεισμό ή όχι. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως η ΑΕΚ θα πάει στο ραντεβού με τη… βαλίτσα γεμάτη 800.000 ευρώ. Το θέμα είναι να μπει στη κουβέντα η Λας Πάλμας.

Υπάρχει, ωστόσο, και το σενάριο αγοράς, που είναι, όμως δύσκολο όσο και πανάκριβο. Η Λας Πάλμας αγόρασε με 3.000.000 ευρώ τον ποδοσφαιριστή και δεν θα μπει σε διαδικασία να τον πουλήσει με λιγότερα από τα διπλάσια ή και τα τριπλάσια. Οπότε σε αυτή την περίπτωση, οι «κιτρινόμαυροι» θα μπορούν να προσφέρουν μόνο ένα ποσό για το 50 ή 60% των δικαιωμάτων του, αφού εκ των πραγμάτων τα χρήματα αυτά είναι πολλά για την ελληνική ΠΑΕ, εκτός αν πουληθεί ο Γιόχανσον, που τότε πάμε σε άλλου είδους πολιτική της ΠΑΕ.

Το κρυφό χαρτί της ΑΕΚ, όμως, σε όλη αυτή την ιστορία δεν είναι τόσο τα χρήματα που μπορεί να προσφέρει στη Λας Πάλμας, την ώρα που είναι σίγουρο ότι κι άλλες ευρωπαϊκές και κινέζικες ομάδες θα θελήσουν να τον αγοράσουν το καλοκαίρι. Είναι η αγωνιστική προοπτική που δύναται να του προσφέρει αν η ομάδα βγει στην Ευρώπη και κυρίως στα προκριματικά του Champions League. Διότι κακά τα ψέματα, στη Λας Πάλμας δεν θα καταφέρει να παίξει στην κορυφαία διοργάνωση. Αυτό που καλείται να κάνει η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ είναι να… βγάλει τα συκώτια της στη συνέχεια του πρωταθλήματος και με ντεμαράζ διαρκείας να κατακτήσει τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Μπορεί να το κάνει γιατί έχει τον Αραούχο που είναι σχεδόν ασταμάτητος. Και τότε, το ερχόμενο καλοκαίρι, θα είναι σε θέση να του κάνει μία ωραιότατη προσφορά. Να τον πείσει να μείνει με την προοπτική των ομίλων! Σε μία τέτοια περίπτωση όχι μόνο όλοι θα είναι ευχαριστημένοι, αλλά η ΠΑΕ θα βγάλει χρήματα με τα οποία θα μπορεί να κάνει δικό της τον Σέρτζιο Αραούχο. Με λίγα λόγια, αυτός που ίσως πείσει τον Αργεντινό να μείνει στην ΑΕΚ είναι ο ίδιος ο παίκτης, αρκεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του μέχρι το τέλος των Play Off.

Δεν είναι συχνό φαινόμενο να καταλήγει από σπόντα ένας παίκτης τέτοιας κλάσης σε ελληνική ομάδα. Στην ΑΕΚ τους έκατσε το λαχείο, αλλά πρέπει να το εξαργυρώσουν πριν έρθει ο… ιδιοκτήτης και το ζητήσει πίσω.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα