«Θέλει να τρομάξει τους Έλληνες, αντί να προσπαθήσει να τους πείσει»

Στην απόφαση του πρωθυπουργού να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρεται η «Wall Street Journal». Η αμερικανική εφημερίδα σχολιάζει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας και επικρίνει τον Αντώνη Σαμαρά για την πρωτοβουλία του να επιλέξει άρον άρον τον Σταύρο Δήμα για το  ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

«O πανικός επιστρέφει στην Ελλάδα και ο Σαμαράς θέλει να τρομάζει τους ψηφοφόρους αντί να προσπαθήσει να τους πείσει», αναφέρει η “WSJ” στην ηλεκτρονική της έκδοση, ασκώντας σκληρή κριτική στη απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να επισπεύσει τις διαδικασίες για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι αγορές την περασμένη εβδομάδα πήραν πολύ μεγάλη κρυάδα μετά την απόφαση για προεδρικές εκλογές, γεγονός που πυροδότησε φόβους και ανασφάλεια. Αυτός ο πανικός για τη δημοκρατία είναι διδακτικός. Η ψήφος για την εθιμοτυπική θέση του Προέδρου θα αποτελέσει κρας τεστ για την κυβέρνηση, αλλά αν δεν βγει Πρόεδρος, τότε ο Σαμαράς θα αναγκαστεί να κηρύξει πρόωρες εκλογές».

Το «τέχνασμα» του Σαμαρά

Το άρθρο λέει επίσης ότι όλο αυτό είναι ένα τέχνασμα του Σαμαρά: «Η απόφαση του πρωθυπουργού να καλέσει προεδρικές εκλογές, οι οποίες απειλούν έντονα την κυβέρνησή του, φαίνεται να είναι ένα τέχνασμα που σκοπό έχει να εξουδετερώσει το όλο και πιο δημοφιλές κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο υπόσχεται να ανατρέψει τις οδυνηρές μεταρρυθμίσεις.

Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση, καθώς οι Έλληνες ψηφοφόροι δεν φαίνεται να πείθονται αντιθέτως τρομάζουν. Αυτή η τακτική δεν θα φέρει πολιτική σύμπνοια ούτε θα πείσει τους Έλληνες”.

Επίσης το άρθρο αναφέρει ότι η προσπάθεια του Σαμαρά να αναστείλει κάποιες μεταρρυθμίσεις για να αποδείξει την ανεξαρτησία του από την τρόικα πέφτουν στο κενό, και για τον λόγο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ τυγχάνει μεγάλης αποδοχής.

Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης και στους Έλληνες ψηφοφόρους: «Πριν βιαστεί κάποιος να τους χαρακτηρίσει ασταθείς, καλύτερα να θεωρήσει αυτή την ιστορία ως προειδοποίηση για το τι μπορεί να συμβεί, εάν οι πολιτικοί επιχειρήσουν να πλασάρουν τις πολιτικές στον λαό χωρίς να προσπαθήσουν να τους πείσουν πρώτα”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα