Θέλει τετ-α-τετ με τον Σαμαρά

 

Κατάθεση αντιρατσιστικού νομοσχεδίου από τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ τη Δευτέρα προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της κ.ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ παράλληλα απηύθυνε προσωπική πρόσκληση στον πρωθυπουργό να σταματήσει να κρύβεται και να έρθει ανοιχτά στη Βουλή ή στην τηλεόραση να συζητήσει και να ανταλλάξει επιχειρήματα. Όσον αφορά την πρόθεση της κυβέρνησης για περιορισμό των διαδηλώσεων, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι: «Θέλουν να θέσουν εκτός νόμου όχι αυτούς που δολοφονούν, αλλά αυτούς που απεργούν».

Επαναλαμβάνοντας πως «δεν υπάρχει success story», ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό προκαλώντας τον: «Αν θεωρεί ότι η Ελλάδα ζει μία επιτυχία, γιατί κρύβεται; Γιατί δεν έρχεται ανοιχτά στη Βουλή να ανταλλάξουμε επιχειρήματα; Αν δεν θέλει στη Βουλή, τον καλώ όπως θέλει, όποτε θέλει, με τους όρους που θέλει, με τους δημοσιογράφους που θέλει, είτε στη Βουλή, είτε στην τηλεόραση, να αναμετρηθούμε με επιχειρήματα. Να έρθει να εξηγήσει στον λαό ποιο είναι το όραμά του και ποιο το σχέδιό του για την έξοδο από την κρίση. Για να δει ο ελληνικός λαός αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέδιο, όπως θέλουν να μας πείσουν. Τον καλώ να ανταποκριθεί. Τον καλώ να μην κρύβεται άλλο».
«Ξέρουμε όμως ότι ο πρωθυπουργός φοβάται. Φοβάται την αλήθεια. Και το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Και η ελπίδα θα νικήσει όσο και αν θέλουν να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό», συμπλήρωσε.
Αναφερόμενος στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, προανήγγειλε πως «τη Δευτέρα θα καταθέσουμε το σχέδιο του αντιρατσιστικού νόμου που θα γίνει νόμος του κράτους, όχι προφανώς σε αυτήν τη Βουλή – δεν έχουμε αυταπάτες, αλλά όταν αργά ή γρήγορα η χώρα θα οδηγηθεί στη δημοκρατική διέξοδο. Όταν ο λαός δώσει την εντολή για μία δημοκρατική κυβέρνηση».
Αναφερόμενος στο κόμμα του, κάλεσε τα στελέχη «να πάμε ξανά να ανταμώσουμε τον κόσμο που μας εμπιστεύθηκε. Να σταματήσουμε την ιδιώτευση και την απογοήτευση του κόσμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίστηκε με τον κόσμο της εργασίας και της νεολαίας, ρίζωσε στα κοινωνικά κινήματα. Κατάφερε μαζί με το λαό πολλά. Έπεσαν δύο μνημονιακές κυβερνήσεις. Μην το ξεχνάμε αυτό. Πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα. Στην πορεία προς το συνέδριο χτίζουμε μία νέα δημιουργική σχέση με το λαϊκό κίνημα και τις κοινωνικές αντιστάσεις. Ξαναφέρνουμε τους πολίτες στη λήψη των αποφάσεων. Να επιστρέψουμε στην πηγή που μας έκανε ορμητικό ποτάμι. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω στις αξίες και στις θέσεις μας και μαζί με τον λαό θα ανατρέψουμε τη μνημονιακή βαρβαρότητα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα