“Θέλετε κοινωνικό κράτος ή τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό του Μητσοτάκη”

Διλήμματα στον ελληνικό λαό θέτει ο Παναγιώτης Ρήγας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”. “Οι πολίτες πρέπει να κάνουν την επιλογή τους και να αποφασίσουν αν θέλουν να πορευτούν με το κοινωνικό κράτος και τον χώρο της εργασίας ή με τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό που εκφράζει ο Κ. Μητσοτάκης” τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζοντας ο Παναγιώτης Ρήγας είπε τα ακόλουθα; «Πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή μεταπολεμική Ιστορία η Αριστερά βρέθηκε στο προσκήνιο με ξεκάθαρη εντολή του ελληνικού λαού.Ένα στοίχημα που αφορά και την ευρωπαϊκή Αριστερά, η πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη μέσα σε μία μεγάλη κρίση, οικονομική, προσφυγική και ασφάλειας.Αυτή είναι η μία μεγάλη πρόκληση.Βρήκαμε μία ναρκοθετημένη κατάσταση, ένα δραματικό τοπίο.Προσπαθήσαμε με έντιμο τρόπο, επιμονή και στοχοπροσήλωση να δώσουμε διέξοδο με τη δύσκολη συμφωνία που έχουμε κάνει”.

Μεταξύ άλλων υποστήριξε πως η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να δείξει ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης που να έχει συλλογικότητα και αποτελεσματικότητα.

“Η Ν.Δ. θέλει να επανέλθει στην εξουσία, απευθυνόμενη στην κοινωνία με τρόπο εγκληματικό”

«Μετά το συνέδριο και τον ανασχηματισμό, γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια να καλυφθούν κενά που ενδεχομένως υπήρχαν», επεσήμανε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιτέθηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά της ΝΔ.
«Έχουμε μία αντιπολίτευση που όχι μόνο θέλει να μείνει πιστή στο δόγμα Σόιμπλε αλλά κυρίως να επανέλθει στην εξουσία, απευθυνόμενη στην κοινωνία με τρόπο εγκληματικό για να κρατήσει ό,τι είχε και να επαναφέρει όλο αυτό το σύστημα, που χάνει τα ερείσματά της», είπε ο κ.Ρήγας, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία.

«Όλη αυτή την περίοδο ο Αλέξης Τσίπρας και υπουργοί έχουν κάνει περιοδείες στη χώρα .Τώρα γίνεται στοχευμένη προσπάθεια – ένα μέρος έγινε τόσο τις γιορτές όσο και το περασμένο καλοκαίρι – στο σύνολο της πολιτικής που έχουμε ασκήσει αλλά και μιλώντας για τα οραματικά στοιχεία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.Θα συνεχιστεί σε τρεις φάσεις.

Σε ενάμιση μήνα θα ολοκληρωθεί πανελλαδικά, θέλουμε να καταλάβει ο ελληνικός λαός και τις πολιτικές που ασκούμε και γιατί κάνουμε αυτά τα πράγματα και πού βρισκόμαστε.Κυρίως όμως να αντιληφθούν ότι, από αυτή τη στιγμή, πρέπει να κάνουν επιλογή.Η διαχωριστική γραμμή είναι «ή με το κοινωνικό κράτος, το χώρο της εργασίας, ή θα είναι με τις επιλογές του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, της επαναφοράς του συστήματος που διέλυσε τον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό της χώρας, που εκφράζει ο κ.Μητσοτάκης», τόνισε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

“Εχουν γίνει όσα έπρεπε να γίνουν”

Ο κ.Ρήγας απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται να συμβούν» και ότι «έχουν γίνει όσα έπρεπε να γίνουν». Όπως είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, εάν ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση στα επόμενα Eurogroup «δεν θα έχουμε πρόβλημα στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».
«Αν υπάρχει καθυστέρηση, δεν σου δίνει το δικαίωμα να έχεις την άνεση οι πολιτικές που ασκείς να είναι αποτελεσματικές.
Η επιμονή μας είναι δεδομένη.Έχουμε όχι απλά το δίκιο αλλά καταφέραμε να τηρήσουμε και να παρουσιάσουμε τα στοιχεία που ήθελαν» κατέληξε στις δηλώσεις του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα