«Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη, αλλά δεν θα γίνω…»

Σχόλιο που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως χυδαίο εξαπέλυσε ο Γιώργος Στύλιος κατά της Λιάνας Κανέλλη εντός της Βουλής, έχοντας ως αποτέλεσμα ο υφυπουργός Παιδείας να υποβάλλει την παραίτησή του, την οποία είχε ζητήσει προηγουμένως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Νωρίτερα, ο κ. Στύλιος είχε απαντήσει με εμπρηστικό τρόπο στην βουλευτή του ΚΚΕ, την ώρα που εκείνη ανέπτυσσε την δευτερολογία της επίκαιρης ερώτησής που κατέθεσε σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος του υποσιτισμού στον παιδικό πληθυσμό.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως την ώρα που οι μαθητές λιποθυμούν στα σχολεία ο υφυπουργός εμφανίζεται «ως Μαρία Αντουανέτα λέγοντας ότι το υπουργείο προσφέρει ένα φρούτο την ημέρα στα παιδιά αν και δαπάνησε 3 εκατ. ευρώ για την διαφημιστική καμπάνια του προγράμματος. Με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να δημιουργηθούν δομές». Ο κ. Στύλιος της ανταπάντησε πως «εγώ πήγα δημοτικό στην Άρτα, σε ένα ορεινό χωριό της Άρτας και όχι εκεί που πήγατε εσείς» με αποτέλεσμα η βουλευτής να του επισημαίνει πως εφόσον θέτει ταξικά ζητήματα η ίδια δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στην συζήτηση.

«Σας εκφράζει η ένταση. Θέλετε Κασιδιάρη… Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη, αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης» ήταν η φράση που εκστόμισε ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Στύλιος. «Εγώ τον έκανα Κασιδιάρη; Κασιδιάρης ήταν από μόνος του. Σαν δεν ντρέπεσαι… Σαν δεν ντρέπεσαι!», φώναζε η κα Κανέλλη. Η απειλητική δήλωση του κ. Στύλιου προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών, καθώς αναφέροντας στο περιστατικό που ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής χτύπησε σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση την βουλευτή του ΚΚΕ.

Στην προσπάθεια του να κατευνάσει τα πνεύματα ο προεδρεύων της Βουλής, Γιάννη Δριβελέγκας, τα έκανε χειρότερα καθώς κατηγόρησε την Λιάνα Κανέλλη ότι διακόπτει τον υφυπουργό και από την άλλη απευθυνόμενος προς τον κ. Στύλιο του επισήμανε «εσείς υπουργέ δεν μπορείτε να κάνετε ένα πολιτισμένο διάλογο για τρία λεπτά; Να χρησιμοποιείτε καλύτερες εκφράσεις».

Η φράση εξόργισε την βουλευτή του ΚΚΕ που του απάντησε ότι πρέπει να ντρέπεται. Εμφανώς οργισμένη και δακρυσμένη εμφανίστηκε και στον διάδρομο του κοινοβουλίου κατευθυνόμενη στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής.

Λίγα λεπτά αργότερα ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, δήλωσε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως «εάν ήταν ανοικτή η Ολομέλεια θα ανέβαινα στο προεδρείο να ζητήσω συγγνώμη και να εκφράσω την λύπη μου για όσα ακούστηκαν. Βέβαια ο καθένας είναι υπεύθυνος για αυτά που λέει. Οφείλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από την κυρία Κανέλλη. Θα το κάνω στην Διάσκεψη των Προέδρων».

Η βουλευτής εξήγησε ότι δεν την καλύπτει η συγγνώμη του Προέδρου, καθώς ο υφυπουργός είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης και πως με τα όσα είπε «η κυβέρνηση υιοθετεί την υπερασπιστική γραμμή του Κασιδιάρη».

Μετά τα όσα συνέβησαν, ο κ. Στύλιος, με δήλωσή του στη Βουλή, σημείωσε: «Ήταν ένας ατυχής λεκτικός διαξιφισμός στον οποίο δόθηκαν λάθος ερμηνείες, υπέβαλα την παραίτησή μου», ενώ πρόσθεσε: «Στηρίζω την κυβέρνηση, θα συνεχίσω να μάχομαι και να προωθώ τα συμφέροντα της Άρτας».

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ανέφερε πως όταν ενημερώθηκε σημείωσε ότι όλα αυτά που ειπώθηκαν θα πρέπει να ανακληθούν, διότι δεν είναι σωστά. «Μεσολάβησε η παρέμβαση του Πρωθυπουργού και τα γνωστά γεγονότα», τόνισε ο κ. Λοβέρδος, που ευχαρίστησε τον κ. Στύλιο για τη συνεργασία και επισήμανε πως περιμένει την τοποθέτηση του νέου υφυπουργού για υπάρχει πάρα πολλή δουλειά στο υπουργείο.

Χαμός στο Twitter!

Η παραίτηση Στύλιου, το φραστικό επεισόδιο με τη Λιάνα Κανέλλη, οι τοποθετήσεις Λοβέρδου (σε συνδυασμό με το πόρισμα της ΕΔΕ) και οι καταλήψεις των σχολείων ήταν -και παραμένουν- ένα από τα πιο trend θέματα του Twitter τις τελευταίες ώρες.

Ακολουθούν κάποια επιλεγμένα tweets και εν συνεχεία τι έχει γραφτεί και τι συνεχίζει να γράφεται στο Twitter σχετικά…

 

 


Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα