“Θέλουμε παραμονή στο ευρώ, αλλά όχι με κάθε κόστος”

Θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ, αλλά όχι με κάθε κόστος, διαμηνύει ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Νίκος Θεοχαράκης. Σε συνέντευξή του στο Bloomberg επεσήμανε την πρόθεση της κυβέρνησης να μην διακινδυνεύσει την παραμονή της Ελλάδα στο ευρώ.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε άλλη επιλογή από το να πάει σε δημοψήφισμα, μετά το τελεσίγραφο των δανειστών και τη δέσμη μέτρων που η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αντέξει και τα οποία θα οδηγούσαν σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση» τόνισε αρχικά ένας εκ  των βασικών στελεχών της ελληνικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις,με τους δανειστές.

Ανέφερε, δε, πως ακόμη και η νέα προσφορά των θεσμών, μικρή διαφοροποίηση είχε σε σχέση με εκείνη που είχε λάβει η ελληνική πλευρά. «Αυτή η πρόταση περιέχει μια μικρή διαφορά ως προς τον ΦΠΑ στα ξενοδοχεία και τίποτα περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά.

Για το δημοψήφισμα σημείωσε: «Αυτό που ζητάει η κυβέρνηση από τον κόσμο είναι να πει ”ναι” ή ”όχι” σε αυτό το τελεσίγραφο. Δεν υπάρχει κανένα ερώτημα για το αν η Ελλάδα θα πρέπει να αλλάξει νόμισμα. Δεν μπορούμε να μιλάμε με υποθέσεις. Η Ελλάδα επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ, αλλά όχι με κάθε κόστος. Υπάρχουν κάποιες κόκκινες γραμμές που δεν τίθενται λόγω κάποιας ιδεολογίας, αλλά διότι αυτά τα μέτρα που μας προτείνονται θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ύφεση την ελληνική οικονομία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα