Θέλουμε σταθερότητα ή περιπέτεια; το ερώτημα Ντινόπουλου

Tη δική του άποψη για το θέμα της προεδρικής εκλογής  κατέθεσε  ο Αργύρης Ντινόπουλος. Ο υπουργός Εσωτερικών, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM τόνισε πως «ασφαλώς και υπάρχει, και θεωρητικά και επί της ουσίας, το ενδεχόμενο να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας».«Θέλουμε σταθερότητα ή περιπέτεια» διερωτήθηκε μεταξύ άλλων.

Απέρριψε το περί αποστασίας επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Η κουβέντα περί αποστασίας, για να δείτε το γελοίο του επιχειρήματος αυτού, δεν υπάρχει σε μια φανερή ψηφοφορία. Είναι αυτό που λένε οι Άγγλοι contradiction interni. Ακυρώνει η μία την άλλη.

Η ψηφοφορία του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι μυστική, όπως γινόταν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’80. Είναι φανερή, και σε μια φανερή ψηφοφορία, τι συνδιαλλαγή και αποστασία μπορεί να γίνει;».

«Επειδή οι αριθμοί έχουν και πολιτική σημασία και δεν είναι απλή αριθμητική, αντιστρέφω και πάλι το ερώτημα: όταν ο κ. Τσίπρας και όσοι είναι στην αντιπολίτευση πρεσβεύουν ότι δεν θα εκλεγεί ΠτΔ, από πού έχουν τους 121 βουλευτές για να μπλοκάρουν την προεδρική εκλογή;

Συνυπολογίζουν και τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, οπότε καταλαβαίνετε την τυχοδιωκτικότητα των επιλογών αυτών», πρόσθεσε ο κ. Ντινόπουλος.

Αναφερόμενος στην επίσπευση της προεδρικής εκλογής είπε πως «στην πολιτική δεν πρέπει ποτέ να αιφνιδιάζεται κανείς» και σημείωσε:

«Είναι φανερό ότι τις τελευταίες ώρες και ημέρες, μετά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, η πολιτική που ακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ακραίες θέσεις που υιοθετούσε -όπως μας έλεγε στη Βουλή ότι αν ψηφίσουμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας είμαστε κάτι σαν προδότες και αποστάτες- δεν μπορούσαν παρά να οδηγήσουν σε μια συγκεκριμένη απόφαση.

Είναι μια απόφαση ευθύνης και εγώ και όλοι οι συνάδελφοί μου στο Κοινοβούλιο μπαίνουμε μπροστά σε μια καθοριστική απόφαση.

Θέλουμε σταθερότητα, ομαλότητα; Την οριστική έξοδο από το Μνημόνιο; Ή την περιπέτεια; Η χώρα βγαίνει οριστικά από το Μνημόνιο. Αν θα βγει τον Δεκέμβρη ή στις αρχές Φλεβάρη, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Αυτό που θέλουν οι Έλληνες είναι ομαλότητα και σταθερά βήματα εξόδου από το Μνημόνιο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα