«Θέλω να έρθω, αλλά…»

«Υπόθεση Γιάγια Τουρέ» θυμίζει ο Κέβιν Μιραλάς. Κάποτε, ο σπουδαίος μέσος της Μάντσεστερ Σίτι είχε περάσει από το λιμάνι και άπαντες είχαν καταλάβει πως πρόκειται για ποδοσφαιριστή παγκόσμιας κλάσης που θα έρθει ξανά στην Ελλάδα όταν… γεράσει.

Έτσι και με τον Μιραλάς. Μπορεί να θέλει να φύγει από την Έβερτον και ομοίως η ομάδα του Λίβερπουλ να θέλει να τον πουλήσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορεί να έρθει στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, ούτε ως δανεικός. Το κασέ του αγγίζει τα 20.000.000 ευρώ και η ελληνική ομάδα δεν μπορεί να δαπανήσει αυτό το ποσό για έναν παίκτη, παρά το ότι θεωρητικά έχει τη δυνατότητα, καθώς τα τελευταία χρόνια είχε τα έσοδα που απαιτούνται για να καλύψει το Financial Fair Play.

Ο ίδιος ο Βέλγος ο ποδοσφαιριστής διαμύνησε μέσω του μάνατζέρ του –βλέποντας τον ντόρο γύρω από το όνομά του – ότι όσο κι αν αγαπάει τον Ολυμπιακό, δεν είναι στο χέρι του να επιστρέψει. Πάντως, το ότι η Έβερτον δεν θέλει να τον πουλήσει σε ανταγωνιστική ομάδα και από κει και έπειτα συζητά κάθε πρόταση, θεωρητικά βάζει τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι, που ούτως ή άλλως έδινε κοντά στα 8.000.000 ευρώ για τον Καρίγιο, αλλά απ’ ότι φαίνεται επικρατούν οι ψύχραιμες σκέψεις και δεν υπάρχει τελικά περίπτωση να δοθεί το υπερδιπλάσιο ποσό για έναν και μόνο ποδοσφαιριστή.

Το σενάριο «Μιραλάς» θα τεθεί πάλι υπό σκέψη μόνο αν στην Έβερτον δεν έρθει προσφορά μεγαλύτερη των 15.000.000 ευρώ και αρχίσουν τις εκπτώσεις, αλλά ακόμη και τότε θα πρέπει να γίνει τεράστια υπέρβαση από την ελληνική πλευρά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα