«Θέλω να παίξω για να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες»

«Όταν χάνεις με 4-1 σε ένα ματς, οι παίκτες είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Σε αυτά τα ματς δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία κι αν δεν εμφανιστείς καλός, όχι για 90′, αλλά ακόμη και για 10′, μπορεί να το πληρώσεις. Αυτό πάθαμε εμείς και αύριο έχουμε άλλο ένα παιχνίδι για να προσπαθήσουμε να το ανατρέψουμε, αν γίνεται».

Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Βασίλη Τοροσόδη ο οποίος εκπροσώπησε τους Έλληνες ποδοσφαιριστές στη Συνέντευξη Τύπου πριν από τη ρεβάνς με την Κροατία, όπου εκμυστηρεύτηκε πως παρά το ότι δεν βρίσκεται σε φουλ φόρμα, θέλει να παίξει αύριο για να εξαντλήσει τις πιθανότητες πρόκρισης«Όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί σε μια ομάδα, αυτή είναι η γνώμη μου. Δεν ξέρω τι θα σημαίνει, αλλά θέλω μετά το ματς να τα έχουμε δώσει όλοι. Είμαι ρεαλιστής, ξέρω ότι δεν έχουμε πολλές πιθανότητες, αλλά θέλουμε να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες που έχουμε και να καταφέρουμε το ακατόρθωτο».

Για τις πιθανότητες της Εθνικής να τα καταφέρει, δεν θέλησε να μιλήσει με αριθμούς: «Όντως η Κροατία έχει από τη μέση και μπροστά παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Πολλούς από αυτούς τους αντιμετωπίζω και στο πρωτάθλημα που παίζω, όπως τον Πέρισιτς, τον Κάλινιτς, τον Μάντζουκιτς. Αύριο πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι για να αντιμετωπίσουμε μια εξαιρετική ομάδα, που δεν αποτελείται μόνο από αυτούς τους παίκτες, αλλά κι από πολύ καλούς παίκτες».

Τι πήγε λάθος στο Ζάγκρεμπ, τέλος, δήλωσε: «Δυστυχώς πιστεύω πως στο παιχνίδι στη Κροατία είχαμε και ατυχία, παρουσιαστήκαμε διαφορετικά από ότι στα παιχνίδια των προκριματικών, σε αυτό το παιχνίδι τα κάναμε όλα τα πράγματα λάθος. Όσα λάθη δεν είχαμε ξανακάνει τα κάναμε στην Κροατία και είναι πραγματικά κρίμα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, όταν παίζεις με τέτοιους παίκτες, τα πληρώνεις. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι να παίξουμε για τον κόσμο και για μας. Ξέρω πως δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα για μας να σκοράρουμε πολλά γκολ στην επίθεση, δεν είναι εκεί η δύναμή μας. Η Εθνική έχει δείξει πως μπορεί να καταφέρει απίθανα πράγματα. Είμαστε μια ομάδα που είμαστε δυνατοί αμυντικά, όλοι οι παίκτες, όχι μόνο οι τέσσερις αμυντικοί. Αύριο όμως πρέπει να σκοράρουμε, οπότε είναι φυσιολογικό να επιτεθούμε λίγο παραπάνω. Πιστεύω στους Έλληνες, στη δύναμη των Ελλήνων, πιστεύω πως αύριο θα δείξουμε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο, με άλλη νοοτροπία, αυτή που είχαμε σε όλα τα άλλα παιχνίδια, εκτός από αυτό του Ζάγκρεμπ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα