Θέτει θέμα… ενδεκάδας στον Μουρίνιο!

Θέμα… ενδεκάδας στον Ζοσέ Μουρίνιο θέτει ο Τιμπό Κουρτουά, προκειμένου να επιστρέψει στο ρόστερ της Τσέλσι, μετά το δανεισμό του στην Ατλέτικο Μαδρίτης, με την οποία χρίστηκε πρωταθλητής Ισπανίας και το Σάββατο θα αγωνιστεί στον τελικό του Champions League!

Ο νεαρός τερματοφύλακας δεν θέλησε να κρύψει τις σκέψεις του. Πραγματικά ήταν αφοπλιστικός στην έκφραση των απόψεών του και δεν άφησε κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Δήλωσε με απόλυτο τρόπο, ότι σκοπός του είναι να παίζει βασικός και ότι δεν προτίθεται να επιστρέψει στο Λονδίνο, αν πρώτα η διοίκηση της Τσέλσι δεν ξεκαθαρίσει το τι μέλλει γενέσθαι με τον Πετρ Τσεχ. Με άλλα λόγια, ο Κουρτουά ζητά από την Τσέλσι να παραχωρήσει τον Τσέχο γκολκίπερ, προκειμένου να επιστρέψει και να είναι βασικός κάτω από τα δοκάρια της ομάδας. Αν θέλετε να το προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο, ο Βέλγος επιβάλλει την παρουσία του στην ενδεκάδα, για τη σύνθεση της οποίας αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο!

«Είναι εξαιρετικό συναίσθημα να κατακτάς πρωτάθλημα στην Ισπανία. Δεν είμαι ακόμη σίγουρος για όσα έχουν συμβεί αυτή τη σεζόν. Έχουμε τον τελικό του Champions League το Σάββατο και μετά θα ξεκινήσει το Μουντιάλ, οπότε δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να σκεφτούμε το μέλλον. Έχω ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο με την Τσέλσι, οπότε θα το δούμε. Αν μετακινηθώ κάπου, θα παίζω. Με την ηλικία μου, τα θέλω μου, το πιο σημαντικό για μένα είναι να είμαι βασικός. Θα δούμε τι θα συμβεί. Όμως ο Τσεχ είναι ένας από τους σημαντικότερους τερματοφύλακες στον κόσμο. Κέρδισε το «χρυσό γάντι» στην Premier League και έχω μεγάλο σεβασμό για τις ικανότητές του. Πρέπει ωστόσο, να αποφασίσει η Τσέλσι τι θα κάνει. Μετά θα δούμε τι θα γίνει».

Ήδη στην Αγγλία κυκλοφορεί το σενάριο παραχώρησης του Πετρ Τσεχ από την Τσέλσι. Η Άρσεναλ και ο Αρσέν Βενγκέρ είναι οι πρώτοι σοβαροί υποψήφιοι που εμφανίστηκαν. Ωστόσο, ο τρόπος που θέτει το όλο θέμα ο Τιμπό Κουρτουά, ενδεχομένως να επηρεάσει αρνητικά την απόφαση του Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος, λόγω χαρακτήρα, δεν δέχεται επουδενί την παραμικρή παρεμβολή στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Ακόμη και να παραχωρηθεί ο Τσεχ, η επιστροφή του Κουρτουά δεν συνεπάγεται και την καθιέρωσή του στην ενδεκάδα της Τσέλσι. Σύμφωνα με το σκεπτικό του Μουρίνιο, τη φανέλα του βασικού την κατακτά οποιασδήποτε στην προπόνηση. Αν είναι καλύτερος από τους άλλους γκολκίπερ, θα παίζει βασικός. Η… εγγύηση ενδεκάδας δεν υπάρχει με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο. Ενδεχομένως, λοιπόν, οι δρόμοι του Κουρτουά και της Τσέλσι να χωρίσουν πολύ σύντομα…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα