«Θα έρθει η μέρα που θα ξυπνήσει…»

Όλα τα προηγούμενα 24ωρα όποτε η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας κρεμόταν από μία κλωστή, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η χώρα μας από τους εταίρους- πιστωτές έδωσε έμπνευση στα πενάκια των σκιτσογράφων όλων των ΜΜΕ.

Σήμερα όμως μετά το κλείσιμο της συμφωνίας στις Βρυξέλλες κυκλοφορεί ένα αγνώστου «πατρός» σκίτσο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο. Πρόκειται για μια σκιτσογραφία στην οποία η Ελλάδα απεικονίζεται με τη μορφή ενός υπερφυσικού άντρα πού όπως ο παραμυθένιος ήρωας Γκιούλιβερ είναι δεμένος και ακινητοποιημένος στο έδαφος, από κάθε λογής συμμάχους και φίλους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σκίτσο η Ελλάδα είναι ακινητοποιημένη στο έδαφος, έχοντας καρφωμένη στο στήθος μία γερμανική σημαία, την ίδια ώρα που… βοηθούν στην «αιχμαλωσία» και μία ομάδα Αμερικανών και μία ομάδα Τούρκων.

Το κλου; Στο κάτω μέρος του σκίτσου υπάρχει η φράση «Θα έρθει η μέρα που θα ξυπνήσει…», ενώ όλο και περισσότεροι χρήστες –όχι μόνο Έλληνες αλλά και ξένοι– το ποστάρουν στους λογαριασμούς τους στα social media, με τον τίτλο «Ich Bin Grieche» (μτφ. «Είμαι Έλληνας»).

CJvZp_uWgAQJwk2

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα