Θα ακολουθήσει αυστηρά το δικό του πρόγραμμα

Το δικό του πρόγραμμα θα ακολουθήσει μέχρι τις εκλογές ο Αντώνης Σαμαράς και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθεί να απαντήσει στις προκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τις θέτει ο Αλέξης Τσίπρας. Έτσι το πρόγραμμα του πρωθυπουργού μέχρι τις εκλογές προβλέπει δύο ανοικτές προεκλογικές ομιλίες.

Στις 15 Μαΐου στη συμπρωτεύουσα, όπου και μιλήσει σε μία προσπάθεια στήριξης και των υποψηφιοτήτων του Στ. Καλαφάτη και του Γ. Ιωαννίδη. Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Μαΐου, στο κλείσιμο δηλαδή της προεκλογικής περιόδου με τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού να εξετάζουν το ενδεχόμενο η ομιλία να πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κοντά στο Μουσείο και κάτω από το βράχο της Ακρόπολης, σε ένα σημείο που συνδυάζει τη δόξα του παρελθόντος και την αυτοπεποίθηση του παρόντος.

Το ερχόμενο Σάββατο, 10 του μηνός, ο Αντ. Σαμαράς προγραμματίζεται να δώσει το παρών σε εκδήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Κουμουτσάκου ενώ μεταξύ αυτών των εκδηλώσεων θα υπάρξουν επισκέψεις σε περιφέρειες της χώρας και εκδηλώσεις επικεντρωμένες σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες (νέοι, συνταξιούχοι, τουρισμός, πρωτογενής τομέας, γυναικεία επιχειρηματικότητα κ.α.) που θα έχουν ως στόχο να ξεδιπλώσουν τον προγραμματικό λόγο της Ν.Δ έναντι των συνθημάτων εκ μέρους της αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα στο Μαξίμου παρακολουθούν την προσπάθεια που καταβάλλει η Κουμουνδούρου και ο Αλέξης Τσίπρας να βρεθούν σε ευθεία αντιπαράθεση οι δύο πολιτικοί αρχηγοί. Έτσι δεν θεώρησαν τυχαία την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει τη διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, η πρόταση από πλευράς της Κουμουνδούρου κατατέθηκε αιφνιδιαστικά, κάτι που οδήγησε τη Ν.Δ. στο να εγκαλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έθεσε το αίτημά του όσο λειτουργούσε η διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές. Πάντως όπως λένε κύκλοι του Μαξίμου κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει, αλλά με την συμμετοχή όλων.

Η πολιτική μάχη

Πάντως, όλο και περισσότεροι καταλήγουν στην διαπίστωση ότι η 26η Μαΐου θα είναι μια διαφορετική ημέρα για το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του. Και όπως έλεγε έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να πείσει τους πολίτες ότι εξακολουθεί να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής και του ελληνικού λαού και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ θα παλεύει για το αντίθετο.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών, θα δείξουν καθαρά και τον πιθανό χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να τονίζει ότι θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες συμπλήρωσης της τετραετίας, ακόμη και στην περίπτωση που ενισχυθεί στις ευρωεκλογές, κορυφαίοι υπουργοί επιμένουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα μπει στον πειρασμό πρόωρης προσφυγής στις κάλπες το φθινόπωρο, με το δεδομένο ότι η προεδρική εκλογή στις αρχές του 2015 δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν όμως και υπουργοί που υποστηρίζουν ότι εφόσον η Ν.Δ. διατηρήσει τις δυνάμεις της, θα εγκαταλείψει τις σκέψεις για εθνικές εκλογές.

Και ότι αντιθέτως θα σκεφτεί σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο, μόνον εφόσον ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και αποδυναμωθεί υπερβολικά το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα εξηγούν πως σε περίπτωση ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, θα αρχίζει να ξετυλίγεται το πουλόβερ και είναι βέβαιο, ότι η εσωστρέφεια θα εγκατασταθεί για τα καλά στην Κουμουνδούρου.

Πάντως, το πολιτικό περιβάλλον παραμένει σύνθετο και απρόβλεπτο. Η μάχη της πρώτης θέσης φαίνεται ακόμη ανοιχτή και είναι πιθανόν να εξελιχθεί σε θρίλερ που μπορεί να αναδείξει νικητή μόνο στην κάλπη.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα