«Θα αποκαλύψω την πλεκτάνη»

Την οργή του βουλευτή της ΝΔ, Γεράσιμου Γιακουμάτου προκάλεσε η σύλληψη από άντρες της οικονομικής αστυνομίας, της συζύγου του  και του αδελφού του για φορολογικές παραβάσεις στον οίκο ευγηρίας που διατηρούν στο Ψυχικό.

Ο Γ. Γιακουμάτος, απαντά ότι ο οίκος ευγηρίας ανήκει στον αδελφό του και κάνει λόγο για «μικρή φορολογική παράβαση», για την οποία δεν είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις η οικογένειά του.

«Αυτό είναι έγκλημα. Η γυναίκα μου είναι στο αυτόφωρο θα κινήσουμε διαδικασίες όταν βγει.», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ,  μιλώντας στα parapolitika.gr.

Σε δηλώσεις του στο newsbeast.gr ο Γεράσιμος Γιακουμάτος είπε ότι δεν έχει ασκηθεί σε βάρος του δίωξη και ότι κακώς διώκονται οι συγγενείς του.

Συγκεκριμένα είπε τα εξής: «Δεν έχει ασκηθεί σε βάρος μου καμία δίωξη και κακώς αναφέρουν το θέμα της άρσης της ασυλίας. Όσον αφορά το θέμα της συζύγου μου, να διευκρινίσω ότι δεν είναι διευθύνουσα σύμβουλος, όπως αναφέρεται, αλλά πρόεδρος της εταιρείας και γι αυτό το λόγο δεν έχει καμία οικονομική ευθύνη. Το ίδιο ισχύει και για τον αδερφό μου, κακώς διώκονται»

Ταυτόχρονα με δηλώσεις του  στο enikos.gr ο πρώην Υπουργός, η σύζυγος του διώκεται ως πρόεδρος εταιρείας φροντίδας ηλικιωμένων για μια φορολογική παράβαση του αδερφού του ύψους 24.000 ευρώ.

«24.000 ευρώ είναι η παράβαση. Αν είναι να την πληρώσουμε, αν έχει κάνει λάθος ο αδερφός μου. Η παράβαση είναι πλημμέλημα. Αυτό το σόου, το δελτίο τύπου και όλα αυτά που επιδιώκουν θα τα βρουν μπροστά τους», δηλώνει ο κ. Γιακουμάτος.

Σε δηλώσεις του στο  iefimerida.gr, ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε: «Δεν διώκομαι, δεν έχω σχέση με την εταιρεία, δεν μας έχουν ενημερώσει ποια είναι τα χρέη για τα οποία κατηγορείται η σύζυγός μου και ο αδελφός μου, όλα αυτά είναι μια πλεκτάνη που θα αποκαλύψω στη συνέντευξη που θα δώσω μόλις εκδοθεί η απόφαση της δικαιοσύνης».

Σε βάρος των δυο τελικά τελικά ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανακριβή δήλωση παραστατικών και παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο Μονομελές για να δικαστούν την Τρίτη. Απόψε θα κρατηθούν στην ασφάλεια.

Σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου τους Δημήτρη Αβαρκιώτη, οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες, δηλώνουν πως δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα τους αποδίδονται, ενώ τονίζουν πως δεν έχουν καμία ενημέρωση από πλευράς Αρχών για φορολογικές παραβάσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα