«Θα βαφτεί… κόκκινο»!

Νίκη του Ολυμπιακού και μάλιστα με 2-0 προβλέπει ο Κρις Καλαντζής για το κυριακάτικο (6/11) ντέρμπι αιωνίων που θα διεξαχθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

«Είναι δύσκολο να διαλέξω μία ομάδα για το ντέρμπι της Κυριακής. Πρόκειται για δύο ομάδες που αποπνέουν τεράστιο σεβασμό. Πιστεύω ωστόσο πως ο Ολυμπιακός θα επικρατήσει του Παναθηναϊκού με 2-0» ανέφερε ο παλαίμαχος άσος που μετά από καριέρα δέκα χρόνων στην Ελλάδα (1987 – 1997) επέστρεψε στο Σίδνεϊ, όπου διαμένει μόνιμα.

Το καλοκαίρι του 1987 ο Ολυμπιακός του έβγαλε εισιτήριο για να έρθει στη χώρα μας αλλά στο αεροδρόμιο τον περίμεναν παράγοντες του Παναθηναϊκού με αποτέλεσμα να υπογράψει τελικά στους πράσινους!

Μετά από 4,5 χρόνια στην Παιανία (127 συμμετοχές, 11 γκολ) αποφασίζει να δεχτεί τη δελεαστική πρόταση του Ολυμπιακού και να αλλάξει στρατόπεδο. Μάλιστα στο πρώτο του ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό τον Ιανουάριο του 1992 θα πετύχει ένα εκπληκτικό γκολ με εντυπωσιακό βολ πλανέ, το οποίο θυμάται ακόμα: «Ήταν δύσκολο να παίξω εναντίον των πρώην συμπαικτών μου Χριστοδούλου, Καλιτζάκη, Δώνη και των υπόλοιπων παιδιών. Ήταν κάπως παράξενο και για τους οπαδούς κυρίως γιατί έφυγα από τον Παναθηναϊκό και πήγα στον Ολυμπιακό. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως προσπαθείς να παίξεις όχι για τον εαυτό σου αλλά για την ομάδα. Δεν σκέφτεσαι, απλά προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο.

Μεγάλη στιγμή για μένα να αγωνιστώ εναντίον του Παναθηναϊκού και να σκοράρω ένα θαυμάσιο γκολ, στην ομάδα δηλαδή που πέρασα πέντε χρόνια. Ήταν περίπου έναν μήνα μετά την μεταγραφή μου. Πέτυχα αυτό το τέρμα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ήταν μία μέρα που δεν μπορώ ποτέ να ξεχάσω. Ήταν ίσως το καλύτερο μου γκολ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα