“Θα βρεθούν οι 200 βουλευτές για την απλή αναλογική”

“Ναι” στην απλή αναλογική λέει ο Βασίλης Λεβέντης  μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ενώ εμφανίστηκε  σίγουρος ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα βρει σίγουρα τους 200 ψήφους που ψάχνει.

«Είμαστε θετικοί στην απλή αναλογική με 0 μπόνους και τη Βουλή να αντανακλά την κοινωνία. Είναι ένα αίτημα από την εποχή του Αλέξανδρου Παπαναστασίου» σημείωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων.

 “Ανίσχυρος ο κ. Μητσοτάκης να αντιληφθεί ότι άλλαξαν τα πράγματα”

Επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη που δήλωσε ότι θα ήταν εγκληματικό να ισχύσει η απλή αναλογική λέγοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ ξέρει ότι δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να βγει αυτοδύναμος με την απλή αναλογική.

«Είναι ανίσχυρος ο κ. Μητσοτάκης να αντιληφθεί ότι άλλαξαν τα πράγματα. Αν είναι εγκληματικό να πάμε στην απλή αναλογική τότε είναι εγκληματίες οι Ισλανδοί, οι Γερμανοί, οι Φινλανδοί που έχουν απλή αναλογική» τόνισε.

Εκτίμησε πως θα βρεθούν οι 200 ψήφοι για την απλή αναλογική.

«ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ανεξάρτητοι βουλευτές θα πρέπει να ψηφίσουν την απλή αναλογική. Το μισό Ποτάμι επίσης θα ψηφίσει» είπε και επιτέθηκε στον επικεφαλής του Ποταμιού λέγοντας πως ο κ. Θεοδωράκης τα έχει βρει με τη ΝΔ και αναμασάει βλακείες. «Δεν μπορείς να έχεις 1,5% και να συντάσσεσαι με την ενισχυμένη αναλογική. Είναι τρελό».

Ταυτόχρονα έκανε έκκληση στο ΚΚΕ και στο Δημήτρη Κουτσούμπα προσωπικά λέγοντας: «Παρακαλώ τον κ. Κουτσούμπα και το ΚΚΕ να μην επιμείνουν στην κατάργηση του ορίου του 3%. Και εγώ δεν θα το ήθελα αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός πως συντρέχουν εθνικοί λόγοι. Η Τουρκία θα μπορούσε μέσω κόμματος να μπει στη Βουλή και να αναμιχθεί στα εσωτερικά μας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα