“Θα γίνει έρευνα για το μαύρο στην ΕΡΤ”

Τα χτυπήματα για τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής (ή Προπαγάνδας όπως τον αποκαλεί η αντιπολίτευση) πολλά. Κατ’ αρχάς τα όσα λέει ο κ. Νίκος Παππάς και οι συνεργάτες του για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες κατέρρευσαν ως χάρτινος πύργος στη Βουλή, όπου οι διοικούντες του ΕΣΡ ξεκαθάρισαν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο διαγωνισμός να προκηρυχθεί εντός του 2017.

Εν συνεχεία ήρθε η παραίτηση του Διονύση Τσακνή από την προεδρία της ΕΡΤ και τα όσα κατήγγειλε στην επιστολή του. Αναμφίβολα τα χτυπήματα πολλά και γι’ αυτό ο Νίκος Παππάς επιχείρησε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα την ημέρα της 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων.

Ο κ. Παππάς, λοιπόν, εξήγγειλε έρευνα για το  “μαύρο” της 11 Ιουνίου 2013 στα προγράμματα της ΕΡΤ. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, μέσα από το Ραδιομεγάρο της ΕΡΤ, κατά την εγκατάσταση των νέων μελών της διοίκησης (Βασίλης Κωστόπουλος, Γιώργος Θαλασσινός, Χρήστος Λεοντής), υποστήριξε πως είναι απόφαση της κυβέρνησης “να ερευνήσουμε το κόστος του “μαύρου”, το πόσο τελικά στοίχισε στον ελληνικό λαό”. Και συμπλήρωσε πως  “θα ακολουθήσει η διερεύνηση από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας για να αποδοθούν ευθύνες. Ο έλεγχος θα γίνει και θα είναι μέρα μεσημέρι”.

Ο φάκελος ΕΡΤ

Ο φάκελος του λουκέτου στην ΕΡΤ θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες, με τη σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει τις συνθήκες και τα δεδομένα, κάτω από τα οποία ελήφθη η απόφαση και τις συνέπειες που προκλήθηκαν στην πρώην ΕΡΤ, την ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο και το όφελος που προέκυψε για τους ανταγωνιστές του φορέα. Είναι μια απόφαση που βάζει στο πολιτικό στόχαστρο επί της ουσίας την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, καθώς “θα καλέσει να λογοδοτήσουν τα πρόσωπα που έπαιξαν ενεργό ρόλο στο μαύρο στην ΕΡΤ και στη συνέχεια με τη δημιουργία των μορφωμάτων  ΔΤ και της ΔΡ”.

“Ο καιρός που τα άλλα κανάλια κατέκλεβαν την ΕΡΤ πρέπει να παρέλθει οριστικά”, σημείωσε επιπροσθέτως ο Νίκος Παππάς. “Κάποιοι άλλοι νομίζουν ότι έχουν την πολυτέλεια να αποκλίνουν από τη συνταγματική υποχρέωση της ισότιμης προβολής όλων των απόψεων”, συμπλήρωσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητηθούν και τα στοιχεία για το κόστος της κάλυψης των πολιτικών κομμάτων από τη διοίκηση της ΕΡΤ.

Η επιστολή Τσακνή

Φυσικά από το σόου του Νίκου Παππά απουσίαζε ο Διονύσης Τσακνής, ο οποίος έθεσε εαυτόν εκτός ΕΡΤ με μία ηχηρή επιστολή. Στην επιστολή του ο κ. Τσακνής τονίζει:

“Τόσο η Κυβέρνηση διά των Υπουργών της με επικεφαλής τον κ. Παπά, όσο και ο Σύριζα διά του γραμματέα του κυρίου Ρήγα, εγκατέστησαν και επισημοποίησαν στην χθεσινή φιέστα στην ΕΡΤ, τη νέα Διοίκηση, με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη. Δικαίωμά τους, αλλά, σε ό,τι με αφορά, κατά πως θα έλεγε και ο Μέγας Αλεξανδρινός, «τη εξαιρέσει εμού». Μάταια θα περίμενε κανείς, μια στήριξη στο πρόσωπό μου, εκ μέρους των παριστάμενων αξιωματούχων, όταν ο εκπρόσωπος του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, άφησε αιχμές για το ήθος και την τιμιότητά μου. Σφίγγω το χέρι στους εκατοντάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ που πορευτήκαμε μαζί, και τους εύχομαι να πάρουν την τύχη της εταιρίας στα χέρια τους”. 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα