«Θα γυρίσω στην Ελλάδα μετά το 2020!»

 

Ο Γιώργος Δώνης στάθηκε πολύ άτυχος την Τρίτη το βράδυ στο Ντουμπάι, καθώς η ομάδα του η Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας ισοφάρισε 2-2 την Αλ Αχλί στο 64’ και χρειαζόταν απλά να υπερασπιστεί το 1-1 του πρώτου αγώνα στα λεπτά που απέμεναν για να πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό του Champions League Ασίας.

Η ομάδα του, όμως, δέχθηκε γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και ο Έλληνας προπονητής έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει τον κορυφαίο τίτλο που θα μπορούσε ποτέ να πανηγυρίσει Έλληνας προπονητής. Για την ατυχία αυτή, την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τις προθέσεις του, μίλησε στο ραδιόφωνο του Sport24radio:

«Έχω δει λίγα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Δεν θα έβαζα στην ίδια κατηγορία την ΑΕΚ. Θεωρώ αυτό που έγινε με τον Δέλλα είναι άδικο. Έχει κάνει καλή δουλειά με το υλικό που είχε. Δυστυχώς όλα φορτώνονται στον προπονητή. Με το υλικό που είχε έκανε εξαιρετική δουλειά. Ο Δέλλας έχει μία ομάδα που την δουλεύει δυόμιση χρόνια. Ναι μεν η ΑΕΚ είναι μεγάλη και ιστορική ομάδα. Από αυτό που παρουσιάζει φαίνεται η δουλειά του προπονητή. Εγώ στον ΠΑΟΚ είχα άλλα προβλήματα».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής στην ΑΕΚ

« Άσχετα αν έμεινα για μικρό διάστημα στην ΑΕΚ, τα πάντα ωριμάζουν μετά από διάστημα. Για τα επόμενα πέντε χρόνια δεν σκοπεύω να γυρίσω στην Ελλάδα»

Για τον αποκλεισμό στον ημιτελικό του Champions League Ασίας

Στεναχωρηθήκαμε πάρα πολύ, αλλά στο ποδόσφαιρο αυτά συμβαίνουν αρκετά συχνά. Ήμασταν καλύτεροι και στα δύο παιχνίδια παρά τις πολλές απουσίες. Αυτό δεν αρκεί. Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά. Από μία στημένη φάση δεχθήκαμε ένα γκολ, αντί να διώξουμε την μπάλα. Έχουμε μία καλή ομάδα, οπότε θα το διεκδικήσουμε και του χρόνου»

Για το αν θα μείνει και τη νέα σεζόν

« Έχω ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο. Ήθελα μονοετές, αλλά η ομάδα και οι πρίγκιπες ήθελαν για δύο χρόνια και υπογράψαμε για δύο χρόνια»

Για την αντίπαλο του, Αλ Αχλί

«Η αντίπαλη ομάδα είναι πολύ πλούσια. Έχει πάρει τον Μούσα Σο με 15 εκατομμύρια ευρώ. Την διαφορά στην ασιατική ζώνη την κάνουν οι ντόπιοι»

Για το επίπεδο του ασιατικού Champions League

«Δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Οι ευρωπαϊκές ομάδες έχουν πολλούς ξένους. Εδώ έχουμε μέχρι τέσσερις. Οι πρώτες ομάδες είναι πολύ δυνατές. Είναι λογικό στην Ελλάδα να μην γνωρίσουν το επίπεδο. Είναι πολύ δυνατή διοργάνωση»

Για το πως βιώνει το πρότζεκτ στην Σαουδική Αραβία

« Είναι λογικό να το πει κάποιος που δεν γνωρίζει. Η πιο δυνατή χώρα είναι η Σαουδική Αραβία. Δεν είναι όπως το Κατάρ που ο κόσμος δεν πάει στο γήπεδο. Εδώ επενδύουν τα χρήματα σε νέους ποδοσφαιριστές. Όχι σε εκείνους που τελειώνουν την καριέρα τους. Είναι δύσκολο να παίξουν γιατί είναι υψηλό το επίπεδο. Είναι βλακεία αυτό που έχω ακούσει για τον Φετφατζίδη. Είναι σε μία πολύ καλή ομάδα και δυσκολεύεται να βρει θέση. Εγώ βλέπω άλλες παραστάσεις και πράγματα που δεν θα έβλεπα. Σε δέκα μήνες έχω χτίσει πολύ καλό όνομα. Στην Ελλάδα θα ήμουν στο νούμερο 100 και στην παγκόσμια κατάταξη είμαι στο 35. η ομάδα μου σε παγκόσμια κλίμακα είναι στο 17. είμαι πολύ χαρούμενος εδώ που είμαι. Είμαι στην καλύτερη φάση της καριέρας μου».

Για τον αγώνα κόντρα στην ομάδα του Τάκη Λεμονή

«Χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό. Σίγουρα στο ποδόσφαιρο οι Έλληνες προπονητές είναι πολύ δύσκολο να βγουν από την χώρα. Για να το καταφέρεις πρέπει να σε στηρίζει η ίδια σου η χώρα κάτι που δεν γίνεται. Είμαι χαρούμενος που ένας Έλληνας προπονητής είναι στην ζώνη που είμαι εγώ. Με τον Τάκη είμαστε καλοί φίλοι και τα λέμε συχνά. Εύχομαι στα επόμενα χρόνια να βρεθούν κι άλλοι Έλληνες, να στηρίζει ο ένας τον άλλο, γιατί υπάρχει χώρος για όλους»

Για τον φετινό Ολυμπιακό

«Έχω δει δύο παιχνίδια και ένα στο πρωτάθλημα με το ΠΑΟΚ. Δεν έχει καμία σχέση με την περσινή ομάδα. Είναι πολύ καλός. Ο προπονητής απ’ ότι φαίνεται είναι οργανωτικός. Έχει καλούς αθλητές και είναι σημαντικό για να φτιάξεις μια πολύ καλή ομάδα. Είναι πολύ δυνατή ομάδα, με μεγάλη διαφορά από την περσινή περίοδο»

Για τον Μάρκο Σίλβα

«Μπορεί να το καταλάβει και ο απλός φίλαθλος και ο προπονητής. Μπορεί να έχεις καλούς ποδοσφαιριστές με ποιότητα και να μην λειτουργούν σαν ομάδα. Είναι φανερό στον Ολυμπιακός ότι ο Σίλβα έχει καταφέρει να συνδυάσει αυτά τα στοιχεία. Να παίρνει τα στοιχεία των ποδοσφαιριστών και εκείνοι να θυσιάζονται για την ομάδα. Το πιστώνεται ο προπονητής αυτό. Θα σας πω ότι εμείς αγοράσαμε από την Πόρτο τον Εντουάρντο. Πριν από δύο χρόνια στην Εστορίλ ήταν ο Σίλβα και μου έχει πει τα καλύτερα λόγια. Ότι φαινόταν πως θα έκανε καριέρα».

Για την Εθνική ομάδα, τις συζητήσεις που είχε και αν το σκέφτεται καθόλου τώρα και τί βλέπει

«Ποτέ δεν μπορείς να προδικάζεις το μέλλον. Προσπαθώ να είμαι καλός επαγγελματίας και να προετοιμαστώ όταν περάσω ένα interview. Όπως έγινε στην Εθνική και εδώ. Άσχετα με το αποτέλεσμα, θα πρέπει να βρεθεί μία λύση γρήγορα. Είναι δύσκολη δουλειά για τον επόμενο προπονητή. Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές όταν απολαμβάνουν πολλά πράγματα είναι δύσκολοι στην διαχείριση. Θα πρέπει να λειτουργήσουν με το φόβο γιατί δυστυχώς αλλιώς δεν μπορούν να λειτουργήσουν καλά».

Για το αν πρέπει ο επόμενος ομοσπονδιακός τεχνικός να είναι Έλληνας ή ξένος

«Δεν υπάρχει λόγος στην προηγούμενη κατάσταση να μπει Έλληνας και να καεί. Προτιμώ να είναι από την ίδια χώρα, αλλά θα πρέπει να βρεθεί να ένας προπονητής να την κάνει ομάδα».

Για τον Δημήτρη Πέλκα

«Δεν το βλέπω ως δικαίωση. Έχω αδυναμία στους νέους παίκτες. Όταν τον βλέπω ότι δουλεύει σκληρά και μπορεί να ανταποκριθεί θα δώσω ευκαιρία. Και τώρα για παράδειγμα στην ομάδα μου παίζουν τέσσερις ηλικίας από 18 έως 21. Για τον Πέλκα είχα σκεφτεί ότι επειδή τον προόριζα ως βασικό ότι με το “10” θα του τόνωνα την αυτοπεποίθηση. Δεν ξέρω αν τον βάρυνα. Είχαμε διακρίνει ότι μπορεί αν κάνει καριέρα, αρκεί να φτιάξει λίγο τις προσωπικές του μονομαχίες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα