“Θα δημιουργηθούν 15.000 θέσεις εργασίας σε μία διετία από το ΕΣΠΑ”

Για χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα “ανοίξουν” μέσα στην επόμενη διετία λόγω του νέου ΕΣΠΑ έκανε λόγο ο Αλέξης Χαρίτσης. Έως το φθινόπωρο του 2016 θα ενεργοποιηθεί το μισό νέο ΕΣΠΑ, σημείωσε σε συνέντευξη του ο υφυπουργός Οικονομίας, ενώ ήδη σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έχει ενεργοποιηθεί το 25% του νέου ΕΣΠΑ που αντιστοιχεί σε ποσό της τάξης των 4,5 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για προσκλήσεις τομεακών και περιφερειακών προγραμμάτων σε μία σειρά από δραστηριότητες σημαντικές για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, οι συγχρηματοδοτούμενες δράσεις στοχεύουν στη μείωση της ανεργίας είτε μέσω της αύξησης της αυταπασχόλησης, είτε μέσω των νέων θέσεων εργασίας που προβλέπονται στα συγχρηματοδοτούμενα επιχειρηματικά σχέδια.

Από τις δράσεις που έχουν ήδη δημοσιευτεί, αλλά και αυτές που πρόκειται να ανακοινωθούν, αναμένεται η δημιουργία τουλάχιστον 15.000 θέσεων εργασίας στη διετία. Από αυτές πάνω από 1.000 προβλέπονται μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αναφερόμενος στις εκκρεμείς αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ οίκον», γνωστοποίησε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπολογίζεται να ικανοποιηθούν τουλάχιστον 10.000 εκκρεμούσες αιτήσεις.

Με βάση τον τρέχοντα προγραμματισμό, είπε, το νέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων αναμένεται να ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο, με παραπλήσια χαρακτηριστικά με το προηγούμενο πρόγραμμα, για δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας αλλά με τη μορφή χρηματοδοτικού εργαλείου θα υπάρξει και ένα παράλληλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, που θα αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων και ιδιωτικών κτηρίων και θα τεθεί σε εφαρμογή, το φθινόπωρο, μόλις ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα