Θα είναι λάθος αν αναρωτηθούμε… «Ποια Μπρόντμπι;»

 

Την Μπρόντμπι από τη Δανία, μία ακόμη σκανδιναβική ομάδα δηλαδή, θα κληθεί να αντιμετωπίσει σε διπλές αναμετρήσεις ο Παναθηναϊκός στις 18 και 25 Αυγούστου, προκειμένου να προκριθεί στους ομίλους του Europa League!

Η ελληνική ομάδα έχει τον πρώτο λόγο, αλλά ο αντίπαλος είναι μία σκάλα πιο πάνω από την ΑΪΚ Σόλνα, για να μην πούμε δύο. Έχει πετύχει 11 γκολ σε πέντε ματς μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημά της και στην Ευρώπη, όσα γκολ είχε πετύχει η ΑΪΚ στα οκτώ πρώτα εντός έδρας παιχνίδια της για το σουηδικό πρωτάθλημα. Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα για το ότι έχουμε να κάνουμε με δύο σύνολα που και διαφορά χαρακτήρα έχουν και δυναμικότητας.

Η Μπρόντμπι διαθέτει έναν Φιλανδό επιθετικό, προφανώς άγνωστο στο ευρύ κοινό λόγω της μη… ποδοσφαιρικής καταγωγής του, αλλά πολύ γνωστό στη Σκανδιναβία για τη δεινότητά του. Φέτος τον θυμήθηκαν και οι Γερμανοί της Χέρτα, καθώς o Τίμου Πούκι – περί ου ο λόγος – πέτυχε χατ τρικ στη ρεβάνς του 1-0 του Βερολίνου και χάρη στην ευστοχία του, η Μπρόντμπι πήρε τη μεγάλη πρόκριση. Ο Πούκι αγωνίστηκε δύο χρόνια στη Σάλκε (οκτώ γκολ σε 46 ματς), δύο στη Σέλτικ (εννέα γκολ σε 38 ματς), ενώ στα δύο χρόνια που παίζει στους Δανούς έχει 33 γκολ και επτά ασίστ σε 87 αγώνες!

Αμυντικά κενά σίγουρα έχει, ωστόσο πρόκειται για ομάδα που κι αυτή είναι πιο έτοιμη από τον Παναθηναϊκό και αναμένεται να βάλει δύσκολα στην ελληνική ομάδα, κυρίως επειδή έρχεται με σούπερ ανεβασμένη ψυχολογία, έχοντας αποκλείσει την έβδομη ομάδα της περσινής Μπουντεσλίγκα!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα