“Θα επιτευχθεί η συμφωνία ΗΠΑ- Ιράν”

Αισιόδοξος για συμφωνία των ΗΠΑ με το Ιράν, αναφορικά με τις πυρηνικές δραστηριότητες εμφανίστηκε ο Τζον Κέρι

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, τόνισε πως είναι πιθανό μέσα «στις επόμενες ημέρες» να καταστεί δυνατή η επίτευξη μιας προσωρινής συμφωνίας με το Ιράν, εάν η Τεχεράνη καταφέρει να αποδείξει ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα υφίσταται για ειρηνικούς σκοπούς.

Μιλώντας την παραμονή των νέων συνομιλιών με το Ιράν, που θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Κυριακή, στη Λωζάνη της Ελβετίας, ο Κέρι εμφανίστηκε πιο αισιόδοξος στην προοπτική επίτευξης ενός πλαισίου συμφωνίας εντός της προθεσμίας που λήγει στο τέλος του μήνα.

Οι δύο πλευρές θα επιδιώξουν στη συνέχεια να διαπραγματευτούν μία τελική συμφωνία έως τις 30 Ιουνίου που θα περιορίσει τις πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν για τουλάχιστον 10 χρόνια.

«Πιστεύουμε σθεναρά ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι τον Απρίλιο, τον Μάιο ή τον Ιούνιο, που να υποδεικνύει ότι μία απόφαση που δεν μπορεί να παρθεί τώρα θα παρθεί τότε», δήλωσε ο Κέρι στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS. «Εάν είναι ειρηνικό, ας καταλήξουμε. Ελπίζω ότι θα είναι εφικτό μέσα στις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα