«Θα κάνει καλό στην Ελλάδα να φύγει από το ευρώ»

Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θέλει βουλευτής της Άνγκελα Μέρκελ.Ο Πίτερ Ραμσάουερ, περί ου ο λόγος,  ζητά «Grexit» αφού, όπως τόνισε, αναφερόμενος στη χώρα μας  «θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία που θα κάνει καλό».

 Γράφοντας άρθρο στη γερμανική εφημερίδα «Bild», ο πρώην υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, μέλος του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας, περιγράφει το περιβόητο «Grexit» ως μια θετική εκδοχή λέγοντας πως θα έδινε στην Ελλάδα μια μεγάλη ευκαιρία να ενισχύσει την οικονομία της. Και όπως σημειώνει το Reuters, αυτή είναι μια πρόσφατη ένδειξη ότι το γερμανικό συναίσθημα για το λεγόμενο Grexit, αλλάζει.

Ο Ραμσάουερ αυτή τη στιγμή είναι πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων του γερμανικού κοινοβουλίου και θεωρείται ως ένας εκ των πλέον σημαινόντων βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Ως εκ τούτου, οι δηλώσεις του δεν περνούν σε δεύτερη μοίρα – ειδικά όταν εκτίθενται στην πιο δημοφιλή εφημερίδα του γερμανικού Τύπου. Το Reuters γράφει συγκεκριμένα: «Μπορεί ο Ραμσάουερ να μην είναι τώρα υπουργός, αλλά παραμένει ένας εκ των επιφανών βουλευτών της Μέρκελ».

Ο Γερμανός πολιτικός λέει ακόμη: «Αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, όπως είχε προτείνει ο κ. Σόιμπλε, θα μπορούσε να καταστεί μια ανταγωνιστική χώρα, ειδικά σε ό,τι να κάνει με τη μετάβασή της στη δραχμή. Αυτό θα μπορούσε να παράσχει στην Ελλάδα μια μεγάλη ευκαιρία να ανανεώσει τα οικονομικά και διοικητικά πράγματά της, να σε μια προσπάθεια να αποκτήσει εκείνη την υπόσταση που θα της επέτρεπε να επιστρέψει στην Ευρωζώνη».

Πάντως, συμπληρώνει το Reuters, ούτε η Μέρκελ, αλλά ούτε και ο Σόιμπλε -επισήμως- έχουν ταχθεί υπέρ αυτής της λύσης και διατείνονται πως θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα εντός της ζώνης του ευρώ. Από την άλλη, βέβαια, πολύ πρόσφατα είδαν μια μικρή μερίδα βουλευτών τους (29 τον αριθμό) να επαναστατούν υπέρ της παράτασης του ελληνικού προγράμματος.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα