«Θα καούν όσοι παίζουν με τα σπίρτα»

Αυστηρή προειδοποίηση προς την  Τουρκία έστειλε ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, που πέταξε με F-16 στη Λήμνο.

“Κάποιοι θα ήθελαν ή νομίζουν ότι μπορούν να σβήσουν με μία γομολάστιχα τη Λήμνο. Όσοι παίζουν με τα σπίρτα θα πρέπει να ξέρουν ότι κινδυνεύουν να καούν από τη φωτιά που οι ίδιοι θα ανάψουν» διεμήνυσε ο αντιπτέραρχος, Χρήστος Χριστοδούλου.

Έκδηλος ήταν ο εκνευρισμό των Τούρκων μετά την ενέργεια αυτή του Αρχηγού της Αεροπορίας με την πτήση του στη Λήμνο.

Η Άγκυρα μισή ώρα μετά την από την απογείωση του F-16 block 52 plus από την 130 ΠΜ, έστειλε δυο πιλότους για να απαντήσει με τον γνωστό γιαλαντζί τρόπο.

Τα οπλισμένα τουρκικά μαχητικά μπήκαν μεταξύ Λήμνου-Λέσβου, ενώ κατά την αναχαίτισή τους σημειώθηκε και μια εμπλοκή.

Άσκηση πρόκληση

Βέβαια η Άγκυρα, εκτός από τις τορπίλες στο ελβετικό θέρετρο, συνεχίζει να τροφοδοτεί την ένταση και στο Αιγαίο.

Έτσι με νέα NAVTEX που εξέδωσε προανήγγειλε άσκηση με πυρά στα ανατολικά της Σαμοθράκης και της Ζουράφας στον κόλπο Ξηρού, την ερχόμενη Tετάρτη 13 Ιουλίου.

Ναυτική οδηγία

Στον αντίποδα η Αθήνα με μια ναυτική οδηγία με εξαιρετικά δηκτικό περιεχόμενο απάντησε στα προχθεσινά τερτίπια της τουρκικής υδρογραφικής υπηρεσίας που εγκαλούσε και κατηγορούσε την Ελλάδα με αφορμή το περιστατικό με το πλοίο ACT κάνοντας λόγου για κινδύνους αναφορικά με την ασφάλεια στο Αιγαίο.

Η ναυτική οδηγία της υδρογραφικής υπηρεσίας του πολεμικού μας ναυτικού που εκπέμφθηκε στη διεθνή συχνότητα επισημαίνει τις προσπάθειες της άγκυρας να γκριζάρει το αιγαίο με τη γνωστή αναθεωρητική τακτική της και ότι φυσικά η Ελλάδα εγγυάται την ασφάλεια των ναυτιλομένων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα