“Θα καταργήσουμε το ΤΑΙΠΕΔ”

Την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ προανήγγειλε η Νάντια Βαλαβάνη σε συνέντευξή της στο OMEGAPRESS.GR. Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Περιφέρεια Αττικής απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στις ιδιωτικοποιήσεις και σε αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ,υπογραμμίζει ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όλες οι πράξεις εκποίησης του δημόσιου πλούτου, που έγιναν τα χρόνια της μνημονιακής συγκυβέρνησης θα ελεγχθούν για τη νομιμότητά τους.

«Θα αποκατασταθεί η νομιμότητα όπου αυτή έχει παραβιασθεί», αναφέρει η κ. Βαλαβάνη και σημειώνει ότι θα τερματισθεί η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, άρα το βασικό εργαλείο της, το ΤΑΙΠΕΔ, δεν θα έχει λόγο ύπαρξης.

Παράλληλα τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει διάλογο και συνεννόηση με τους δανειστές, αλλά είναι αποφασισμένος να έρθει σε οριστική ρήξη με την πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας, της εθνικής υποτέλειας,

Για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

Σχολιάζοντας τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι η κ. Βαλαβάνη εκτιμά ότι τέτοιες ενέργειες, πλήττουν θανάσιμα τους ίδιους τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις δημοκρατικές ελευθερίες, ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δίπλα στον φράχτη του Έβρου, δηλώνει δηκτικά ότι «αν οι φράχτες «εξαφάνιζαν» πολιτικοκοινωνικά φαινόμενα όπως είναι ο τζιχαντισμός, τότε όλη η Ευρώπη θα είχε γεμίσει με φράχτες».

Για το μετεκλογικό τοπίο, η κ. Βαλαβάνη επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκ προοιμίου κατά των συμβιβασμών που οδηγούν στη συνέχιση καταστροφικών μνημονιακών αντιλαϊκών πολιτικών λιτότητας, εσωτερικής υποτίμησης, μαζικής ανεργίας, εκποίησης του εθνικού πλούτου και παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας.

Προσθέτει ότι, συμμαχίες με άλλες δυνάμεις στη βάση υπηρέτησης των συμφερόντων του λαού και της χώρας δεν είναι συμβιβασμός, είναι χρέος μας. Κάθε τι άλλο είναι ασυμβίβαστο με την πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Και σ΄ αυτό το πνεύμα θα κινηθεί και μετά τις εκλογές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα