“Θα κριθούμε από τη δυνατότητα να κινήσουμε την αγορά”

Η αγορά θα κρίνει εν πολλοίς την επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ και το αν μείνει στην εξουσία, σύμφωνα με όσα είπε ο Νάσος Αθανασίου. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM» τόνισε πως “Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί από τη δυνατότητά του να κινήσει την αγορά”, υπογραμμίζοντας ότι με τις αποφάσεις του Eurogroup έσπασε ο φαύλος κύκλος απομόνωσης της ελληνικής οικονομίας από τις αγορές.

«Από χθες άρχισε να σπάει ο φαύλος κύκλος. Μέχρι χθες η Ελλάδα ήταν εξόριστη και αποκλεισμένη από τις χρηματοπιστωτικές αγορές» είπε αρχικά. Υπογράμμισε ότι η συζήτηση με τους δανειστές για τη ρύθμιση του χρέους, σε τρία στάδια, αποτελεί ιδιαίτερα ενθαρρυντικό γεγονός, υπενθυμίζοντας ότι άρχισαν ήδη να συζητούν τις βασικές αρχές για το βιώσιμο χρέος και τη διευκόλυνση για έξοδο στις αγορές.

Χαρακτήρισε «ζεστό χρήμα» που θα μπει στην αγορά, τα 10 δισ ευρώ που θα διατεθούν για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες και επισήμανε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στον ιδιωτικό τομέα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η φτώχεια στην Ελλάδα σήμερα είναι στον ιδιωτικό τομέα».

«Τα μέτρα που θα κινήσουν την αγορά έχουν πλέον την προϋπόθεση για να ληφθούν» τόνισε ο κ. Αθανασίου και επισήμανε ότι με την αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου, την ψήφιση του αναπτυξιακού νόμου και με το τουριστικό συνάλλαγμα που θα εισρεύσει, η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την ανάκαμψη της οικονομίας. «Αν υπάρχει άλλος τρόπος, κάποιος πρέπει να μας τον πει» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα