“Θα ματώσει ο κόσμος με τα μέτρα”

Μιλώντας στον realfm 97.8 οΝίκος Ξυδάκης αναφέρθηκε στην πορεία των διαπραγματεύσεων, με φόντο την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους δανειστές.

Ερωτηθείς αν αυτά είναι μνημονιακά μέτρα, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού τόνισε:

«Νομίζω ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα και ο κόσμος είναι μία σταθεροποίηση. Τα μέτρα φυσικά και είναι επώδυνα και σκληρά, θα “ματώσει” ο κόσμος, θα “ματώσουμε” και εμείς στην προσπάθειά μας να τα περάσουμε με έναν στόχο τη σταθεροποίηση και δεύτερον μια δίκαιη ανακατανομή και των δευτερογενών ωφελημάτων που θα έρθουν.

Φυσικά και είναι σκληρά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και φυσικά συναντούμε τα όρια, τα γεωπολιτικά και τα ιστορικά της Ελλάδας μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Βλέπουμε ποιο είναι το ευρωπαϊκό πλαίσιο, αυτήν την στιγμή, και κάνουμε μια στρατηγική, ιστορική επιλογή να κινηθούμε εντός αυτού του πλαισίου, έως ότου διαμορφωθούν ευνοϊκότερες συνθήκες».

Στο ερώτημα αν ανησυχεί για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να χάσει τη δεδηλωμένη κατά τη διαδικασία της ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή, ο ίδιος απάντησε:

«Δεν ανησυχώ ότι θα χάσει τη δεδηλωμένη. Νομίζω ότι η συντριπτική πλειονότητα ή και όλοι οι βουλευτές θα σταθούν όρθιοι απέναντι στην ιστορική πρόκληση, θ’ αναλάβουν την ιστορική ευθύνη που αντιστοιχεί σε έναν έκαστο εξ ημών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα