“Θα οδηγήσω τη Ν.Δ. σε συνέδριο αναζήτησης της Κεντροδεξιάς”

Δύο περίπου εβδομάδες απέμειναν για την εσωκομματική μάχη στη Νέα Δημοκρατία για την ανάδειξη του νέου αρχηγού και ο Απόστολος Τζιτζικώστας παραχώρησε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ και μίλησε για την επόμενη μέρα στο κόμμα, αν οι γαλάζιοι ψηφοφόροι τον εκλέξουν πρόεδρο. 

«Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κόμμα, όχι μικρό όπως κατάντησε τα τελευταία χρόνια, και πρέπει να απλώνεται από τη δημοκρατική Δεξιά μέχρι το Κέντρο» τόνισε αρχικά ο Απόστολος Τζιτζικώστας. «Έχουμε αποκλειστεί από τους πολίτες, πρέπει να συνδιαμορφώσουμε με την κοινωνία σχέδιο εξόδου από την κρίση. Θέλουμε να διαμορφώσουμε πολιτικές θέσεις» εξήγησε.

«Θα ήταν καλύτερο για τη ΝΔ θα ήταν να εκλεγώ πρόεδρος από τον πρώτο γύρο, οι εξελίξεις τρέχουν» υπογράμμισε, καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν. «Ο κόσμος θα πάει να ψηφίσει, ώστε η ΝΔ να αλλάξει ριζικά. Θα οδηγήσω την παράταξη σε συνέδριο αναζήτησης της Κεντροδεξιάς όπου εκεί θα τα συζητήσουμε όλα, και θεσμοθέτηση τάσεων και διετία θητεία προέδρου… Θα ξεπεράσουμε το φιάσκο μόνο με υψηλή προσέλευση στις εκλογές» επεσήμανε.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ επανέλαβε ότι με βάση το καταστατικό της ΝΔ ως πρόεδρος θα έχει τη δυνατότητα διορισμού δυο αντιπροέδρων με τον ένα να έχει την ευθύνη της κοινοβουλευτικής παρουσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Περιμένω το αποτέλεσμα των εκλογών για να ανακοινώσω τους αντιπροέδρους, θέλω έναν από τους ανθυποψηφίους μου» τόνισε.

«Δεν υπάρχει θέμα διάσπασης σε περίπτωση που εκλεγώ αρχηγός της ΝΔ» διαβεβαίωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Είναι συναίνεση να καλείς τους πολιτικούς αρχηγούς και την επομένη να τους αποκαλείς σκυλιά;”

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, δηλώνοντας «είναι συναίνεση να καλείς τους πολιτικούς αρχηγούς και την επομένη να τους αποκαλείς σκυλιά; έτσι την αντιλαμβάνεται τη συναίνεση ο κ. Τσίπρας; Η πρόσκληση συναίνεσης του Τσίπρα για το ασφαλιστικό ήταν προσχηματική».

«Η ανάπτυξη χρειάζεται, ποιος θα επενδύσει όμως; Πόσο καιρό θα μείνει κλειστή η γραμμή στην Ειδομένη; Ας αφήσουν τα κόλπα. Δεν είναι λύση να μειώσεις τις συντάξεις πρέπει να στρέψουμε την οικονομία στην παραγωγή» παρατήρησε.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εφήρμοσε πολιτική ανοιχτών θυρών στο προσφυγικό όταν ανέλαβε την εξουσία. «Εμείς δεν είχαμε τέτοια προβλήματα. Έπρεπε να εμπλέξει γρήγορα τους διεθνείς οργανισμούς και την ΕΕ και να αξιώσει από την Τουρκία τη δημιουργία hot spots στην Τουρκία. Είμαστε στο χείλος του γκρεμού με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ» επισήμανε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα