“Θα οδηγηθούμε σε μονομερείς ενεργείες – Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς”

Στην παραδοχή ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε μονομερείς ενέργειες προχώρησε ο Γιάννης Μουζάλας, αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα και μετά  από όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα σε διπλωματικό επίπεδο.

«Είναι σαφές ότι όσο αυξάνονται οι διαψεύσεις μας θα οδηγηθούμε και εμείς σε μονομερείς ενέργειες όχι επειδή θέλουμε αλλά επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς» δήλωσε ο κ. Μουζάλας στο euronews.

O κ. Μουζάλας επέμεινε ότι η Αυστρία έκανε «εχθρική ενέργεια» με την πρωτοβουλία της να προχωρήσει στη διάσκεψη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

«Η Αυστρία ήταν μια φιλική χώρα, κάνει μια εχθρική ενέργεια, δεν τη χαρακτηρίζουμε εχθρική χώρα, χαρακτηρίζουμε όμως με σαφήνεια αυτή της την κίνηση εχθρική και επώδυνη και για τη χώρα μας και για την Ευρώπη» είπε.

Ο υπουργός διευκρίνισε πως η χώρα μας δεν ζήτησε ούτε και έλαβε μια δέσμευση για ανάκληση των πρόσφατων μέτρων λέγοντας ότι «είπαμε ότι περιμένουμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την εφαρμογή των γραπτών και προφορικών δεσμεύσεων που πήραμε στην περασμένη Σύνοδο. Κοιτάξτε, εμείς τις υποχρεώσεις μας τις έχουμε κάνει. Περιμένουμε την αλληλεγγύη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα