Θα “παγώσουν” πάνω από 600.000 νοικοκυριά μέχρι τον Φεβρουάριο

Θα παγώσουν μέχρι τον Φεβρουάριο πάνω από 600.000 νοικοκυριά με πολύ μικρά εισοδήματα και οι οποίοι ήταν δικαούχοι είσπρακης της συγκεκριμένης παροχής  της περσινής χειμερινής περιόδου, αφού δεν λάβουν μέχρι τότε το επίδομα θέρμανσης.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο λόγος της καθυστέρησης της καταβολής του επιδόματος θέρμανσης, είναι το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν έχουν καταφέρει ακόμη να οριστικοποιήσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες εφαρμογής των αλλαγών που χρειάζεται να γίνουν στα γεωγραφικά κριτήρια χορήγησης του επιδόματος, ώστε να ενισχυθούν περισσότερο οι κάτοικοι ορεινών και άλλων περιοχών όπου επικρατούν πολικές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα δεν έχει εκδοθεί η νέα υπουργική απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος και να τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή του συστήματος TAXISNET για την ηλεκτρονική υποβολή των σχετικών αιτήσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι το υπουργείο Οικονομικών είχε αποφασίσει να αλλάξει ορισμένα κριτήρια για τη χορήγηση του πετρελαίου θέρμανσης προκειμένου να γίνει δικαιότερη κατανομή του ποσού των 105 εκατ. ευρώ που θα διέθετε για την περίοδο Οκτωβρίου 2016-Απριλίου 2017 .

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι το κρύο είναι ήδη δριμύ σε αρκετές περιοχές της χώρας και ότι το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται ακριβότερα κατά 7 – 10 λεπτά το λίτρο σε σύγκριση με την προηγούμενη χειμερινή περίοδο, χιλιάδες νοικοκυριά θα καλύψουν τις ανάγκες τους χωρίς το επίδομα μέχρι αυτό να καταβληθεί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα