«Θα περάσουμε την ανηφόρα και θα φθάσουμε σε ένα μεταμνημονιακό ξέφωτο»

Έκτακτη συνάντηση είχε το πρωί της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας με τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον οποίο επισκέφθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο. Στο επίκεντρο φυσικά βρέθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για προαπαιτούμενα αλλά και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. «Να προστατέψουμε τους ανθρώπους που περνούν δύσκολα» ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εστίασε στις δηλώσεις του στο Κυπριακό.
.
Ειδικότερα, την ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να δείξει αποφασιστικότητα και να προχωρήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, αλλά ταυτόχρονα «να έχουμε τη παράλληλα τη σκέψη μας στους ανθρώπους που περνάνε δύσκολα, να προστατέψουμε το εισόδημά τους και να εξασφαλίσουμε την οικονομική τους σταθερότητα», υπογράμμισε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας στο διάλογο που είχε με τον κ. Παυλόπουλο μπροστά στις κάμερες χαρακτήρισε «δύσκολη» τη διαπραγμάτευση των τελευταίων ημερών μεταξύ κυβέρνησης και Θεσμών.

Αναφερόμενος, ειδικότερα στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος δήλωσε ότι βρισκόμαστε στο τέλος ενός πολύ δύσκολου κύκλου και αυτές τις μέρες περνάμε με επιτυχία έναν πολύ δύσκολο κάβο, με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, που, όπως όλα δείχνουν, θα ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία.

«Θα μπορέσουμε να περάσουμε την δύσκολη ανηφόρα και να φθάσουμε σε ένα μεταμνημονιακό ξέφωτο», εκτίμησε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Να ανακτήσουμε τη χαμένη κυριαρχία της χώρας μας, μετά από αυτή την πολύχρονη οικονομική κρίση, που έχει οδηγήσει σε πολύ δύσκολη θέση τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Πρέπει να έχουμε παράλληλα τη σκέψη μας σε αυτούς τους ανθρώπους που περνάνε πιο δύσκολα, να προστατεύσουμε το εισόδημά τους αλλά και την δυνατότητα να ανακτήσουν την εργασιακή τους ασφάλεια, την οικονομική τους σταθερότητα».

«Ήταν μια δύσκολη διαπραγμάτευση αυτή των τελευταίων ημερών που αφορούσε στις τράπεζες και κύριο μέλημά μας ήταν η προστασία των αδυνάμων», επανέλαβε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι, πράγματι, προστατεύθηκε το 60%, δηλαδή όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τα δάνεια, άρα ουσιαστικά προστατεύεται η πρώτη κατοικία, η λαϊκή κατοικία και ταυτόχρονα ρυθμίζονται τα κόκκινα δάνεια, ώστε να μπορέσουν οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία, διότι το πραγματικό πρόβλημα της οικονομίας είναι η έλλειψη ρευστότητας.

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε χωρίς να κατονομάζει τα πρώην κόμματα εξουσίας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) για «στείρα κριτική από τη γαλαρία», από «εκείνους που έριξαν το κάρο από την κορυφή του βουνού στους πρόποδες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα