Θα πληρώσει τα €3,5 εκατ. ο Παπασταύρου

Την καταβολή του προστίμου των 3,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να σταματήσει η ποινική διαδικασία σε βάρος του επέλεξε ο πρώην σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος εμφανίζεται στους εμπλεκόμενους στη «λίστα Λαγκαρντ».

Η στάση, πάντως, του κ. Παπασταύρου δημιουργεί εύλογα ερωτήματα, δεδομένου ότι ο ίδιος και με τη σημερινή του ανακοίνωση επαναλαμβάνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον λογαριασμό των 5,4 εκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα HSBC της Γενεύης. Ωστόσο, επέλεξε να καταβάλει το «βαρύ» πρόστιμο.

Όπως αναφέρει, η καταβολή του ποσού που του είχε βεβαιωθεί έγινε μέσω δανεισμού από τον φίλο του, επιχειρηματία, Σάμπι Μιονί, ο οποίος «είναι και ο πραγματικός δικαιούχος του επίμαχου λογαριασμού στην ελβετική τράπεζα HSBC». Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Προχώρησα σήμερα, για λόγους συμμόρφωσης στις διατάξεις που προβλέπουν την καταβολή ταμειακά βεβαιωμένων ποσών, στην εξόφληση των προστίμων που μου καταλογίσθηκαν άδικα για τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο δεν ήμουν δικαιούχος. Με βάση ένα κατασκευασμένο “στοιχείο”, αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης, επιχειρήθηκε η προσωπική και επαγγελματική μου διαπόμπευση. Η καταβολή έγινε μέσω δανείου που αναγκάστηκα να πάρω από τον πραγματικό δικαιούχο του λογαριασμού καθώς προσωπικά ουδέποτε απέκτησα ούτε και διαθέτω τέτοιο ποσό.

»Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν αποδέχομαι τον υπό κρίση καταλογισμό. Προχωρώ στην άσκηση όλων των προβλεπομένων από τη νομοθεσία ενδίκων ενεργειών, προκειμένου να διαγνωστεί από τις δικαστικές αρχές η σε βάρος μου αδικία και να ακυρωθεί το σχετικό πρόστιμο. Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος αυτής, της επώδυνης για εμένα, διαδικασίας θα δικαιωθώ».

Προ ημερών πάντως οι οικονομικοί εισαγγελείς μετά τον έλεγχο από το ΚΕΦΟΜΕΠ και τον καταλογισμό ποσού περίπου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ έστειλαν τον φάκελο στην Εισαγγελία της Αθήνας για την περαιτέρω ποινική διαδικασία που προβλέπει ο νόμος.

Ο δικηγόρος προ ημερών είχε καταγγείλει πως «στοχοποιείται για πολιτικούς λόγους και επιχειρείται η με κάθε τρόπο καταδίκη του με στοιχεία αγνώστου προέλευσης ή χωρίς καθόλου στοιχεία». Οι αρχές δεν αποδέχτηκαν τελικά τον ισχυρισμό του πως ο λογαριασμός των 5,4 εκατομμυρίων ευρώ ανήκει στον Σάμπι Μιονί και ο ίδιος είναι απλώς διαχειριστής.

Τα επιχειρήματά του δεν έγιναν δεκτά παρότι προσκόμισε και όλες τις κινήσεις του λογαριασμού από τις οποίες προκύπτει πως ο ίδιος δεν έκανε ποτέ κατάθεση ή ανάληψη από τον λογαριασμό, ο οποίος όταν έκλεισε τα χρήματα κατέληξαν, στον κ. Μιόνι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα