Θα σπάσει το… δίπολο;

Σε υπόθεση για… δύο εξελίσσονται από την ημέρα που έκαναν την εμφάνισή τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα play offs της Σούπερ Λιγκ, με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ να σαρώνουν τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή σε αυτήν τη μίνι διοργάνωση που διεξάγεται μετά το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Από το 2009 και έπειτα «τριφύλλι» και ο «δικέφαλος του βορρά» κρατούν για τον εαυτό τους το δεύτερο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, που δίνει το δικαίωμα διεκδίκησης μίας θέσης στους χρυσοφόρους ομίλους.

Μάλιστα, οι δύο ομάδες εναλλάσσονται στη δεύτερη θέση πίσω από τον πρωταθλητή με απαράλλακτη χρονική σειρά. Ο Παναθηναϊκός τερματίζει μόνιμα στην κορυφή των play offs δύο συνεχόμενες χρονιές, για να ακολουθήσει μία ο ΠΑΟΚ, και ο ίδιος κύκλος συνεχίζεται εννέα χρόνια τώρα.

Θα έχει πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί φέτος αυτό το μίνι πρωτάθλημα που ξεκινά αύριο με πολλές ιδιαιτερότητες σε σχέση με το παρελθόν. Η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ αποτελεί πολύ σοβαρό διεκδικητή της πρωτιάς, την οποία αναμένεται να κυνηγήσει με πολύ περισσότερο πάθος μετά την απώλεια του Κυπέλλου και τον τρόπο που αυτό χάθηκε.

Η «Ένωση» θέλει να δώσει απαντήσεις και φυσικά τη χαρά στον κόσμο της ότι τερμάτισε πιο πάνω από τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, ενώ ενδεχόμενη συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα τη βοηθήσει να προσελκύσει ποδοσφαιριστές υψηλότερου επιπέδου.

Το γεγονός ότι πηγαίνει απόλυτα συγκεντρωμένη και χωρίς προβλήματα στα play offs είναι σίγουρα στη υπέρ της, ενώ μειονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι θα ξεκινήσει με χάντικαπ δύο βαθμών από τον ΠΑΟΚ και ενός από τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι η ομάδα που μπαίνει στη διαδικασία με τις περισσότερες δυνάμεις. Δύο ολόκληρες εβδομάδες ξεκούρασης έδωσαν τη δυνατότητα στον προπονητή του «τριφυλλιού» να εστιάσει πάνω στα σημαντικά παιχνίδια που έρχονται, δουλεύοντας χωρίς χρονική πίεση. Στο διάστημα αυτό, ωστόσο, το κλίμα διαταράχθηκε κάπως μετά τις συνεχείς δηλώσεις του Μάρκους Μπεργκ και τις αμφιβολίες γύρω από την παραμονή του που γεννήθηκαν μέσα από αυτές.

Ο Σουηδός κανονιέρης φαίνεται πως δεν είναι απόλυτα ευτυχισμένος στον Παναθηναϊκό και μένει να δούμε αν όλος αυτός ο θόρυβος περί ενδιαφέροντος ξένων συλλόγων (Μάλαγα) θα τον επηρεάσει στα play offs. Αν, δηλαδή, θα βάλει τα πόδια του στη… φωτιά ή όχι, προφυλάσσοντας τον εαυτό του ενόψει πιθανής μεταγραφής που μάλλον δεν θα έρθει αν ο ίδιος δεν είναι απόλυτα υγιής τον επόμενο μήνα.

Ο κυπελλούχος ΠΑΟΚ έχει το ψυχολογικό (μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου) αλλά και βαθμολογικό προβάδισμα για να επαναλάβει την περσινή του πορεία σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα και να κερδίσει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η μεγαλύτερη… παγίδα για τον «δικέφαλο του βορρά» είναι αυτή ακριβώς η υπεροχή του, μήπως δηλαδή οι παίκτες του πιστέψουν ότι έχουν την πρωτιά στο… τσεπάκι τους και υποτιμήσουν τους αντιπάλους τους, από τους οποίους ποιοτικά δεν διαφέρουν.

Ο Πανιώνιος αποτελεί τον άγνωστο… «Χ». Ικανός για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο, φυσιολογικά θα είναι ο ρυθμιστής στην όλη διαδικασία. Οι Νεοσμυρνιώτες πέτυχαν σπουδαίες νίκες στην κανονική περίοδο χάρη στην άγνοια κινδύνου που τους διακρίνει σαν ομάδα, ενώ παράλληλα θα έχουν σαν σύμμαχο και την έλλειψη πίεσης, από τη στιγμή που η πορεία τους τη φετινή σεζόν είναι ήδη επιτυχημένη.

Όσο θα ελπίζουν για την πρωτιά θα μάχονται και δείχνουν ικανοί να δημιουργήσουν προβλήματα σε όποιον αντίπαλο τους πάρει αψήφιστα. Στα αρνητικά συγκαταλέγεται η δεδομένη αποχώρηση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς από την τεχνική ηγεσία στο τέλος του μήνα. Ήδη από την ημέρα που έγινε γνωστό ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει, ο Πανιώνιος έπαψε να βγάζει στο χορτάρι το ίδιο ατρόμητο πρόσωπο.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Κυριακή 14/5

Πανιώνιος – Παναθηναϊκός (18.15)

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (20.30)

 

Τετάρτη 17/5

ΑΕΚ – Πανιώνιος

Παναθηναϊκός ­– ΠΑΟΚ

 

Κυριακή 21/5

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος

 

Τετάρτη 24/5

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ

 

Κυριακή 28/5

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός – Πανιώνιος

 

Τετάρτη 31/5

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

Πανιώνιος – ΑΕΚ

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. ΠΑΟΚ 2
  2. Παναθηναϊκός 1
  3. ΑΕΚ 0
  4. Πανιώνιος 0
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα