“Θα συγκρουστούμε με την Μέρκελ”

Για σύγκρουση με την Άνγκελα Μέρκελ  κάμνει λόγο η Θεανώ Φωτίου.  «Σε όλα αυτά τα μέτρα του μνημονίου στα οποία εμμένουμε και ρήμαξαν την οικονομία και τον ελληνικό λαό δεν πρόκειται να συναινέσουμε. Για τον πυρήνα του μνημονίου, εργασιακές σχέσεις και όλα όσα έχουμε εξηγήσει στο λαό, δεν κάνουμε πίσω», τόνισε η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο Mega.

Η κ. Φωτίου εξέφρασε μ΄αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή της σε διαλλακτική στάση της κυβέρνησης έναντι των εταίρων, και την πρόταση-γέφυρα που προωθεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ ήταν σαφής για την Γερμανία: «Θα συγκρουστούμε με τη Μέρκελ στο Eurogroup».
Όσον αφορά στα πρώτα μέτρα που σχεδιάζει να πάρει, η κ. Φωτίου προανήγγειλε την επανασύσταση του οργανισμού εργατικής κατοικίας και την αξιοποίηση της μεγάλης σχολάζουσας δημόσιας περιουσίας.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι ακόμη δεν υπάρχει πλήρης καταγραφή όσων ωφελούνται από την κοινωνική πρόνοια, ενώ ξεκαθάρισε πως το πρόγραμμα δωρεάν σίτισης θα στηριχθεί με κονδύλια από τα 1,8 δισ. ευρώ του προγράμματος πρόνοιας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα