“Θα το μετανιώσουν οι Βρετανοί και θα επιστρέψουν στην Ευρώπη”, προβλέπει ο Σόιμπλε

“Οι Βρετανοί αν ήθελαν να αλλάξουν την απόφασή τους για το Brexit θα έβρισκαν ανοιχτές πόρτες”,  επεσήμανε ο Βόλφρανγκ Σόιμπλε εκτιμώντας ότι κάποια στιγμή θα μετανιώσουν και τότε θα επιστρέψουν. Ωστόσο, όπως είπε σε ομιλία του στο Βερολίνο, παραμένει ερώτημα αν θα προλάβει ο ίδιος να το ζήσει. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι  η Γερμανία χρειάζεται μια λύση για τη σχεδιαζόμενη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση που να προκαλέσει τη μικρότερη ζημιά για όλους.

«Θέλουμε μια λύση που να προκαλεί την ελάχιστη δυνατή ζημιά και για τις δύο πλευρές», δήλωσε προσθέτοντας ότι το Λονδίνο θα παραμείνει σημαντικό σημείο της χρηματοπιστωτικής αγοράς για την Ευρώπη μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ο Σόιμπλε είπε ότι η «ατυχής απόφαση των Βρετανών ψηφοφόρων» – μαζί με κάποιες εξαγγελίες της νέας αμερικανικής κυβέρνησης – είχαν εντείνει τις πολιτικές αβεβαιότητες. Ο βετεράνος πολιτικός προέβλεψε ότι η Βρετανία θα μετανιώσει για την αποχώρησή της από την ΕΕ κάποια στιγμή στο μέλλον. «Και τότε θα επιστρέψουν. Αλλά παραμένει ένα ερώτημα εάν εγώ θα το ζήσω αυτό», δήλωσε ο 74χρονος Σόιμπλε.

Σε συνέντευξή του αργότερα στην τηλεόραση του Bloomberg, δήλωσε: «Η βρετανική κυβέρνηση έχει πει ότι εμμένει στο Brexit. Θεωρούμε ότι η απόφαση πρέπει να γίνει σεβαστή. Αλλά εάν ήθελαν να αλλάξουν την απόφασή τους, φυσικά θα έβρισκαν ανοικτές πόρτες».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα