Θα το (ξανα)πάρουν και οι Έφηβοι!

Μοναδικό καλοκαίρι για το ελληνικό μπάσκετ. Αφού πρώτα σε συλλογικό επίπεδο η χρονιά ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό στον τελικό της Euroleague, άνδρες, γυναίκες, παιδιά και Εθνική Κωφών εξακολουθούν να κρατούν την Ελλάδα στην κορυφή του σπορ!

Μετά το Χρυσό των κοριτσιών της Εθνικής Κωφών στα Deaflympics και φυσικά τον πρόσφατο θρίαμβο της Εθνικής Νέων στο Πανευρωπαϊκό, καλή πορεία διαγράφει και η Εθνική Εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αφού πέτυχε δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς, αυτή τη φορά με σκορ 81-78 κόντρα στη Φινλανδία, που σε επίπεδο μικρών Εθνικών είναι πιο δυνατή απ’ ότι στους άνδρες.

Τα παιδιά του Γιώργου Βλασσόπουλου επικράτησαν πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ, καθώς οι Σκανδιναβοί πλησίασαν στο τέταρτο δεκάλεπτο, χωρίς να περάσουν ποτέ μπροστά. Φοβερός ο Γιώργος Καλαϊτζάκης με 23 πόντους και 10 ριμπάουντ, άστοχος εντός παιδιάς αλλά καθοριστικός στα τελευταία λεπτά από τη γραμμή των βολών ο Δημήτρης Μωραΐτης με 14 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

Να σημειωθεί πως η Εθνική Εφήβων κατέκτησε το προηγούμενη Ευρωμπάσκετ, με την σύνθεση που προ εβδομάδας κατέκτησε το Πανευρωπαϊκό ως Εθνική Νέων.

Συνολικά η Εθνική Εφήβων έχει ένα Χρυσό, ένα Αργυρό και ένα Χάλκινο σε Μουντομπάσκετ και δύο Χρυσά, δύο Αργυρά και τρία Χάλκινα σε Ευρωμπάσκετ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα