«Θα φορολογήσουμε τον μεγάλο πλούτο»

Θα βρούμε χρήματα φορολογώντας τον μεγάλο πλούτο, διεμήνυσε ο Πάνος Σκουρλέτης. εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στα Παραπολιτικά fm  και αναφέρθηκε στα όσα θα εξαγγείλει ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ αλλά και από που θα τα βρει τα λεφτά.

«Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει κάποια μεγέθη» τόνισε αρχικά ο Πάνος Σκουρλέτης . Τόνισε ότι στη Θεσσαλονίκη ο ΣΥΡΙΖΑ θα ιεραρχήσει τις προτεραιότητες του και στόχος του είναι να καταλήξει σε θέματα άκρως δεσμευτικά προς τον ελληνικό λαό.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι προφανώς και θέλουν και κοστολόγηση όλα όσα θα εξαγγείλει ο κ. Τσίπρας. «Πρέπει να δεις από που θα αντλήσεις. Πρέπει να ξεφύγουμε από την λογική των ισοδυνάμων. Οι πηγές χρηματοδότησης είναι συγκεκριμένες. Μπορούμε να μιλάμε για μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση που θα επιβαρύνει τον μεγάλο πλούτο.»

Είπε επίσης ότι «Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε και να κλείσουμε τα μάτια απέναντι στην λαθρεμπορία των καυσίμων.

Το δημόσιο χάνει ένα δις ετησίως. Το Λιμενικό κάνει ελέγχους μόνο κάθε Πέμπτη και το ξέρουν όλοι. Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Εμείς στην Θεσσαλονίκη θα ιεραρχήσουμε προτεραιότητες.»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει στη συζήτηση περί ονομάτων για τη ΠτΔ»

Σε ότι αφορά το θέμα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει στη συζήτηση περί ονομάτων ενώ ερωτηθείς για την υποψηφιότητα του Νίκου Κωνσταντόπουλου είπε πως έχει απαντήσει ο ίδιος.

Για το συνέδριο στην λίμνη Κόμο

Για το συνέδριο στην λίμνη Κόμο ο κ. Σκουρλέτης, είπε ότι ήταν ένα συνέδριο που γίνεται πολλά χρόνια τώρα.

«Δεν έγινε πρώτη φορά. Το χαρακτηριστικό της είναι ότι τέθηκε με άξονα αναφοράς την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Το ενδιαφέρον της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλο. Θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι αυτός που θα εκπροσωπεί στο μέλλον την Ελλάδα. Υπάρχει προβληματισμός μέσα στην Ευρώπη που αμφισβητεί την ευρωπαϊκή κυριαρχία.»

Και συνέχισε: «Μόλις πριν μια εβδομάδα ο κ. Ντράγκι πήρε μέτρα που αν τα έλεγε κάποιος πριν από 2 χρόνια θα τον πετούσαν στην πυρά. Τα όρια της ακαμψίας της νεοφιλελεύθερης άποψης για το πως μπορεί να πορεύεται η Ευρώπη θρυμματίζονται.»

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα