Θεέ μου ένας Γιάννης!

Ίσως οι Milwaukee Bucks να είναι τελικά μικρή ομάδα για τον Γιάννη Αντετοκούμπο, ίσως πάλι να είναι ο ιδανικός οργανισμός για να αναπτυχθεί ο «άσος» μας και να γίνει σύντομα All Star! Άλλωστε, οι Bucks είναι αυτοί που του προσέφεραν ηγεμονικό συμβόλαιο και ο Τζέισον Κιντ είναι αυτός που τον έχρισε ηγέτη. Στο πρώτο του φετινό παιχνίδι για το NBA, ο κορυφαίος Έλληνας καλαθοσφαιριστής ήταν ένας «οδοστρωτήρας», αλλά παρά την καταπληκτική του παρουσία δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη.

Ο Γιάννης αγωνίστηκε 38 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα, περισσότερα από κάθε άλλον στο παρκέ. Οι 31 πόντοι του προήλθαν από τα 13 εύστοχα δίποντα σε 21 προσπάθειες (61,9% ποσοστό, το καλύτερο στα δίποντα για τους Bucks), το ένα τρίποντο στις δύο προσπάθειες και τις 4/6 βολές. Ήταν πρώτος σε ασίστ (5) και δεύτερος στα ριμπάουντ με 9 πίσω από τα 10 του Μονρό. Τέλος, είχε ένα κλέψιμο και μία τάπα και ένα μόνο λάθος, παρά το ότι αγωνίστηκε ως πόιντ γκαρντ.

Οι αριθμοί ζαλίζουν! Ο Γιάννης είναι κάτι παραπάνω από ηγέτης των Bucks, πλέον παίζει τέταρτο χρόνο στην ομάδα και έχει δυναμώσει όσο χρειάζεται για να βγάζει συνεχόμενα και επίπονα 38λεπτα! Στην Ελλάδα όταν ένας αθλητής έχει παίξει πάνω από 25 λεπτά, λέμε ότι ο προπονητής τον άφησε αρκετή ώρα στο παρκέ. Στο ΝΒΑ των ασταμάτητων ταξιδιών και των 48λεπτων αγώνων, ο Αντετοκούμπο πάει να σηκώσει απίστευτο βάρος, πριν καν κλείσει τα 22 του. Τουλάχιστον αυτό διαφάνηκε στην πρεμιέρα.

Μετά το ματς δήλωσε στεναχωρημένος για την ήττα και δεν έκανε αναφορά στα προσωπικά του επιτεύγματα, παρά μόνο ότι η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί στα ριμπάουντ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα