ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ” Η καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια τον Αύγουστο το νέο μεγάλο fake news των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ”

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης λέγοντας πως τρία χρόνια τώρα οι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ σέρνουν τη χώρα από μιζέρια σε μιζέρια «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φέρνουν στη Βουλή ένα πολύ βαρύ προυπολογισμό, φόροι, φόροι, φόροι. 5 δις φόροι».

«Στόχος σας τα μεγάλα πλεονάσματα, όπως έχετε πει, ενώ η οικονομία σέρνεται και οι νέοι φεύγουν. Τρία χρόνια τώρα μας σέρνεται από μιζέρια σε μιζέρια, με πιο μεγάλους χαμένους τους φτωχούς και τους ανέργους. Λέτε ότι θα δώσετε χρήματα στους φτωχούς, χρήματα όμως που θα πάρετε πίσω διπλά και τριπλά από τους έμμεσους φόρους. Πρόκειται για πόλεμο χαρακωμάτων προς όλους τους υποψήφιους επενδυτές. Διώχνετε μικρές ή μεγάλες επενδύσεις και για να μειώσετε τη διαφορά βάζετε φόρους. Θα φορολογήσετε και τις αναμνήσεις γιατί τα όνειρα έχουν ήδη χαθεί και έχουν γίνει εφιάλτης. Το δικαίωμα στο μεροκάματο έχει χαθεί για δεκάδες χιλιάδες συμπολιτών μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στα επιδόματα που μοιράζει κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα: «Η κυβέρνηση, αυτές τις μέρες, μοιράζει κάτι υπόλοιπα σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη αλλά τους τα έχει ήδη πάρει τριπλάσια. Οι γενικές γραμματείες και οι υπουργοί του Μαξίμου μας στοιχίζουν 10 εκ. ευρώ. Ελέγχονται οι δημόσιοι φορείς; Διαπιστώθηκαν παρατυπίες σε φορείς. και μόνο ο ένας στους τρεις συμμορφώθηκε. Αυτό είναι ένα μόνο από τα προβλήματα του σπάταλου ελληνικού κράτους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Τέλος χαρακτήρισε ως fake news το αφήγημα για έξοδο από το μνημόνιο: “Ας έρθουμε τώρα και στην περιβόητη «καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018». Το νέο μεγάλο fake news των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Αφού δεχθήκατε: Την απαίτηση των δανειστών για το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, αφού δεσμεύσατε την κρατική περιουσία για 99 χρόνια, αφού οι τράπεζες τορπιλίστηκαν- στα μέσα της κρίσης, η συνολική κεφαλαιοποίηση των τραπεζών ξεπερνούσε τα 30 δισ. ευρώ-τώρα είναι χαμηλότερη από 8 δισ.! Αφού δεχθήκατε πρόσθετα μέτρα 2% του ΑΕΠ, 1% από μείωση συντάξεων το 2019 και άλλο 1% από μείωση του αφορολόγητου το 2020. Αφού υπογράψατε για τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π. μέχρι το 2023 και τουλάχιστον 2% μέχρι το 2060, τώρα λέτε: «βγαίνουμε από τα μνημόνια!», αποσιωπώντας ότι θα δίνουμε λόγο στους δανειστές μας μέχρι να αποπληρώσουμε το 75% των ευρωπαϊκών δανείων”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα