ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: “Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες της νέας συμφωνίας”

Στο περιεχόμενο της συμφωνίας και στη στάση του Κινήματος αναφέρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης προσερχόμενος στη Βουλή για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού όπου συζητήθηκαν αναλυτικά τα νέα μέτρα.

Αναλυτικά ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε:

«Είναι σαφές σε όλους ότι η επτάμηνη καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης έχει στερήσει από την πραγματική οικονομία πολύτιμο έδαφος. Ξανά έρημος, ξανά σύννεφα. Το θέμα σήμερα είναι πως να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Οι εμπειρογνώμονες, τα στελέχη του Κινήματος, έχουν λύσεις. Αυτές συζητάμε και για αυτές θα αγωνιστούμε τις επόμενες μέρες στη Βουλή. Γιατί ο παλιός δρόμος -που είναι και ο δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ- δηλαδή κομματικό κράτος, υπερφορολόγηση και μόνο παροχές προς τα δικά μας παιδιά, δεν είναι ο δρόμος που χρειάζεται η χώρα. Δεν είναι ο δρόμος της ανάπτυξης. Δεν είναι ο δρόμος της εξόδου από την κρίση”.

Σε ερώτηση αν το Ποτάμι θα ψηφίσει τα μέτρα και τα αντίμετρα ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε:

«Προσέξτε! Ο διάβολος ακόμη και στα μνημόνια κρίνεται στις λεπτομέρειες. Άρα πρέπει να μελετήσουμε λέξη προς λέξη, όπως το έχουμε ήδη πει, τα κείμενα που θα φέρουν και μετά να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε με τα αντίμετρα. Και βέβαια το έχουμε πει εξ΄ αρχής ότι αρνούμαστε ψήφο στα μέτρα γιατί καθυστέρησαν πάρα πολύ. Πάντως τα αντίμετρα δεν μπορεί να είναι απλώς το μοίρασμα του κόπου ενός κόσμου που υπερφορολογείται. Χρειαζόμαστε αντίμετρα για την παραγωγική οικονομία και όχι μόνο για τους πελάτες των κομμάτων εξουσίας».

Ο Αμυράς

 

«Καταφέρατε να φέρετε δύο μνημόνια σε δύο χρόνια, είστε ο Χάρυ Πότερ των μνημονίων. Τα εμφανίζετε από το πουθενά, αλλά δεν τα εξαφανίζετε. Καταφέρατε να μειώσετε συντάξεις, μισθούς και υποβαθμίσατε τη ζωή των Ελλήνων», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, σχολιάζοντας το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Αμυράς τόνισε ότι το Ποτάμι δεν πρόκειται να ψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο των ΤσίπραΚαμμένου, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση, όπως έφερε με τρόπο μαγικό τα μνημόνια, έτσι πάλι, χρησιμοποιώντας το «μαγικό της ραβδάκι», να τα εξαφανίσει.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα