ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: “Ο εθνικισμός είναι εχθρός του Ποταμιού και του Κινήματος Αλλαγής”

Την ξεκάθαρη θέση του Ποταμιού στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ σε αντιδιαστολή με τη στάση της κυβέρνησης που τη χαρακτηρίζει ανεύθυνη, τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του σε ιστοσελίδα. Μία ημέρα πριν συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για τα Σκόπια, ο κ. Θεοδωράκης, χαρακτηρίζει γελοίο και επικίνδυνο ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος να διαφωνεί με την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης στην οποία μετέχει.

Όπως επισημαίνει στη συνέντευξή του ο Σταύρος Θεοδωράκης «δεν πρέπει να ακολουθήσουμε τον δρόμο του λαϊκισμού. Αυτή η κολοκυθιά ΣΥΡΙΖΑ- Ν.Δ., «πες μου τη δική σου άποψη για να σου πω τη δική μου», είναι ένα παιχνίδι για δωδεκάχρονα».

Επίσης, ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογραμμίζει ότι «ο εθνικισμός είναι εχθρός και για το Ποτάμι και για το Κίνημα Αλλαγής».

Αναφερόμενος ειδικότερα, στο Κίνημα Αλλαγής, ο Σταύρος Θεοδωράκης επισημαίνει πως το Ποτάμι βοηθά στη συγκρότηση ενός ισχυρού Κινήματος Αλλαγής. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε υποστείλει τη σημαία μας, ούτε παραμερίσαμε τις αρχές μας. Αντιθέτως προσπαθούμε να μπολιάσουμε το Κίνημα Αλλαγής με τις ιδέες μας». Ενώ επιμένει στην πρότασή του «οι σύνεδροι του Κινήματος Αλλαγής να κληρωθούν» καθώς όπως λέει «η κλήρωση θα αποτρέψει να στήσει ο καθένας το δικό του μαγαζάκι». Και προσθέτει πως «η κλήρωση είναι μια σύγχρονη εκδοχή της συμμετοχής. Είναι ένα δίκαιο σύστημα, αντιπροσωπευτικό που αναγνωρίζει ότι όλοι οι πολίτες – στην περίπτωση μας όλα τα μέλη- έχουν τα ίδια δικαιώματα ανεξαρτήτως αν είναι αρεστοί στην ηγεσία ή μετέχουν σε κάποιο μηχανισμό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα