ΘΕΟΧΑΡΗΣ: “Η κυβέρνηση έχει πέσει σε όλες τις παγίδες του Σόιμπλε”

Εξόχως επιθετικός κατά της κυβέρνησης ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Ο κ. Θεοχάρης ισχυρίστηκε πως «η κυβέρνηση έχει πέσει σε κάθε παγίδα του κ. Σόιμπλε τα τελευταία δύο χρόνια και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι τις επόμενες εκλογές».

Συνεχίζοντας είπε μεταξύ άλλων: «Ήλπιζε να πάρει κάτι για το χρέος αλλά δε θα πάρει τίποτα περισσότερο από μια διατύπωση και αυτό χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα είναι διαφορετική από την προηγούμενη φορά».

Ερωτηθείς για τους κυβερνητικούς χειρισμούς τόνισε ότι «τις διακηρύξεις του πρωθυπουργού δεν πρέπει να τις παίρνουμε τοις μετρητοίς, οι δηλώσεις του περί γραβάτας ήταν ένα παιχνίδι χειραγώγησης των βουλευτών του ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν με ήσυχη συνείδηση το νομοσχέδιο της συμφωνίας».

Αναφερόμενος στα τρία λάθη της κυβέρνησης, ο κ. Θεοχάρης είπε χαρακτηριστικά:

“Έκανε θανάσιμο λάθος με τον χρονισμό -όπως πολλοί είχαμε προειδοποιήσει- να φέρει τις διαπραγματεύσεις μέσα στις προεκλογικές εκστρατείες άλλων χωρών.

  • Δεύτερο λάθος, η απώλεια της εμπιστοσύνης μετά τον Δεκέμβριο 2016 με το φιλοδώρημα στους συνταξιούχους χωρίς συνεννόηση. Τα καψόνια που της κάνουν με τις λεκτικές διορθώσεις νομοσχεδίων που έχει ήδη ψηφίσει είναι ουσιαστικά αντίποινα για την αθέτηση των συμφωνηθέντων.
  • Τρίτο λάθος, η συνεχής αλλαγή της ιστορίας που προσπαθεί να πουλήσει στον ελληνικό λαό. Στην πραγματικότητα είναι ο Δούρειος Ίππος των ξένων. Τώρα η κυβέρνηση μας λέει ότι σημασία έχει η ανάπτυξη και όχι το χρέος. Αυτό όμως είναι το παιχνίδι του κ. Σόιμπλε, ο οποίος ήθελε το ΔΝΤ στο πρόγραμμα μόνο για να παρθούν περισσότερα μέτρα”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα