ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Αδιέξοδη κυβέρνηση το μόρφωμα του κ. Τσίπρα”

Εφ’ όλης της ύλης ραδιοφωνική συνέντευξη παραχώρησε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, μίλησε όχι μόνο για το πολυνομοσχέδιο, αλλά και για το θέμα Ζουράρι, αλλά και το όνομα των Σκοπίων.

Για το πολυνομοσχέδιο ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε πως “η κυβέρνηση Τσίπρα είναι μία αδιέξοδη κυβέρνηση που δεν προσπάθησε ποτέ να αλλάξει ουσιαστικά τις πολιτικές της προς μια προοδευτική κατεύθυνση. Αντί για βιώσιμη ανάπτυξη, τους ενδιαφέρουν μόνο τα καζίνο. Στους πλειστηριασμούς δεν προστατεύεται ρητά η πρώτη κατοικία για χρέη στο δημόσιο, από 1η Μαΐου. Επίσης και για τα χρέη στις τράπεζες δεν δεσμεύτηκε ο κ. Τσακαλώτος ότι θα διαπραγματευτεί για την επέκταση και μετά το 2018 της προστασίας της πρώτης κατοικίας, του νόμου Κατσέλη. Μου απάντησε στη Βουλή ότι θα το δούμε το θέμα, δεν δεσμεύεται καν. Εκτιμώ ότι το έχει χάσει στην διαπραγμάτευση”.

Για την παραίτηση του κ. Ζουράρι από την θέση του υφυπουργού Παιδείας ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε: “Έπρεπε να είχε αποπεμφθεί από χθες, δεν το έπραξε αυτό η κυβέρνηση, βλέπω ότι παραιτήθηκε, αλλά με έναν απροκάλυπτο κυνισμό εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα το αποφασίσει μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου”.

Τέλος για το λεγόμενο Μακεδονικό ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. τόνισε: “Να υπάρξει μια σύνθετη ονομασία για χρήση έναντι όλων, να υπάρξει μια λύση στο θέμα αυτό και να μην υπάρχουν νέοι «Μακεδονομάχοι», όπως βλέπουμε καθημερινά, τόσο στην κυβέρνηση τον κ. Καμμένο όσο και στην αντιπολίτευση τον κ. Λεβέντη. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Έχουμε μια κυβέρνηση που δεν έχει αρχή, μέση, τέλος, δεν έχει πρόγραμμα το οποίο τηρεί και έχει τις ευθύνες της. Από την άλλη, υπάρχει η στάση εθνικής ευθύνης, η οποία πρέπει να καθορίζει τη στάση όλων μας. Η στάση αυτή λέει ότι η σύνθετη ονομασία για χρήση έναντι όλων είναι μια θέση αρχής και δεν εξαρτάται ένα τέτοιο σοβαρό θέμα, που ταλανίζει για δεκαετίες τη χώρα, από τη στάση κανενός. Δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόταση και λύση για όνομα, αλλά εφόσον ρωτάτε σας λέω ότι αυτή είναι η δική μου θέση για σύνθετη ονομασία με χρήση έναντι όλων εδώ και χρόνια”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα