ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Η κυβέρνηση βάζει συνεχώς αυτογκόλ”

“Η κυβέρνηση βάζει συνεχώς αυτογκόλ”. Με αυτή την ποδοσφαιρική ορολογία άσκησε κριτική για την πορεία των διαπραγματεύσεων ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό επισημαίνοντας πως “κάνουν ακριβώς τα ίδια λάθη, έχουν τις ίδιες αυταπάτες με το 2015. Τότε πήρε μια τετράμηνη συμφωνία χωρίς να εξασφαλίσει χρήματα, τώρα ψήφισε απαράδεκτα μέτρα χωρίς να έχει εξασφαλίσει την ποσοτική χαλάρωση και τη ρύθμιση της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους».

Όσον αφορά την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, τόνισε πως «δεν είναι διαπραγμάτευση αυτή αντίστοιχη των στιγμών. Έπρεπε να γίνει μια διαπραγμάτευση – πακέτο, με άλλο βέβαια μίγμα πολιτικής και όχι αυτά τα μέτρα δογματικής λιτότητας. Αυτή δεν είναι διαπραγματευτική τακτική, παίζουν στις πλάτες ενός ολόκληρου λαού και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η επικοινωνιακή προπαγάνδα».

«Στο θέμα του χρέους η κυβέρνηση παλεύει να πάρει ό,τι πήρε πέρσι, τίποτα περισσότερο, ούτε καν όσα είχαν ρυθμιστεί το 2012. Είναι θεατής σε ένα ματς μεταξύ ΔΝΤ και Σόιμπλε. Δεν έχει θέση η ελληνική κυβέρνηση σε όλα αυτά. Για παράδειγμα, κανείς δεν ξέρει τι θέλει για την ρύθμιση του δημοσίου χρέους. Τέτοια διαπραγμάτευση δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Παρουσίασε πρόσφατα μια πρόταση η Γαλλία σε σχέση με το δημόσιο χρέος. Είναι θέση της ελληνικής κυβέρνησης ή δεν είναι; Μπορεί κάποιος να απαντήσει επίσημα τι θέλουν στην κυβέρνηση για το δημόσιο χρέος;» αναρωτήθηκε με νόημα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα