ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Υποτιμάτε την δυνατότητα της χώρας”

«Με έκπληξη, σας άκουσα να χρησιμοποιείται την τακτική η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση» υποστήριξε, στην τοποθέτησή του στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο της Παιδείας.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συνεχίζει να απαξιώνει το σύνολο των βουλευτών και απευθυνόμενος στον υπουργό κ. Γαβρόγλου ανέφερε πως «μιλάει σαν να είναι σε διάλεξη».

Ξεκαθάρισε τη θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον πρώτο κύκλο σπουδών, λέγοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχουν δίδακτρα και τόνισε ότι «χρειάζεται ρύθμιση για τα ξενόγλωσσα προπτυχιακά τμήματα».

Το ζήτημα είναι σημαντικό μην το υποτιμάτε υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και συνέχισε: «υποτιμάτε τη δυνατότητα της χώρας να έχει διεθνοποιημένη προοπτική. Και η βεβαίως η ευρωπαϊκή αγορά αναγνωρίζει το υψηλό επίπεδο των επιστημών που παράγουμε που εσείς δεν τα αναγνωρίζεται».

Για τις μεταπτυχιακές σπουδές, δήλωσε ότι το κόμμα του «είναι σαφώς υπέρ της ρύθμισης του τοπίου» και «χρειάζεται να υπάρχουν προβλέψεις για τα χαμηλά εισοδήματα και υποτροφίες». Υποστήριξε, επίσης, ότι «μεταπτυχιακά χωρίς καθόλου δίδακτρα είναι ένα νέος λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ».

Και κατέληξε ο κ. Θεοχαρόπουλος: «Τέρμα στον λαϊκισμό. Δεν θα επιτρέψουμε άλλο μία λαϊκίστικη λογική που δεν θα έχει σχέση με την πραγματικότητα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα